Nikšić: Otvoren pogon za preradu kozjeg sira

Trenutno imaju tri zaposlena radnika, a proizvode, u pitanju su dvije vrste sira, jogurt i surutka, distribuiraju po Nikšiću, Podgorici i primorju
468 pregleda 0 komentar(a)
Sirara porodična farma Miljanić, Foto: Ivan Petrušić
Sirara porodična farma Miljanić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 30.06.2014. 11:58h

U Nikšiću je zvanično otvoren proizvodni pogon za preradu kozjeg sira porodične farme Miljanić i tom prilikom je u hotelu "Maršal" upriličena prezentacija.

"Mi smo jedni od rijetkih, ako ne i jedini, koji se istovremeno bave i primarnom i sekudarnom proizvodnjom i to organskom proizvodnjom od samog starta. Kapacitet mljekare, koja se nalazi u Gornjem polju je oko 2.000 litara dnevno, a na farmi koja je u Podbožuru imamo oko 150 alpskih koza za mužu", kazao je vlasnik farme Radivoje Miljanić.

Trenutno imaju tri zaposlena radnika, a proizvode, u pitanju su dvije vrste sira, jogurt i surutka, distribuiraju po Nikšiću, Podgorici i primorju, mada namjeravaju da prošire tržište.

"Ulaganja su dosta velika, najviše iz naših sredstava. Imali smo pomoć resornog ministarstva kroz Midas program i sve zajedno, sa farmom, grlima i mljekarom do sada je uloženo oko stotinu hiljada eura", istakao je Miljanić.

On je dodao da je sve urađeno po standardima i propisima koji se odnose na proizvodnju i bezbjednost hrane.

Prezentaciji su prisustvovali predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja na čelu sa pomoćnikom ministra Darkom Konjevićem, predstavnici Opštine Nikšić sa potpredsjednikom Miloradom Jovanovićem, predsjednik Poljoprivredne unije Dragan Nenezić, brojni privrednici.

Bonus video: