Zelene partije regiona u borbi protiv klimatskih promjena

Kampanja će se realizovati podizanjem svijesti o značaju zaštite životne sredine
0 komentar(a)
klimatske promjene, zagađenje, Foto: Shutterstock
klimatske promjene, zagađenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.06.2014. 09:41h

Osam zelenih partija iz zemalja Balkana pokrenulo je u Skoplju regionalnu kampanju za borbu protiv klimatskih promjena, saopštila je stranka Zeleni Srbije.

Inicijativa je potekla od makedonske stranke D.O.M. - Zeleni, a na prvom sastanku partije su predstavile probleme i posljedice klimatskih promjena u svakoj zemlji analizirajući spremnost nadležnih da reaguju na njih.

Kampanja će se realizovati podizanjem svijesti o značaju zaštite životne sredine u Makedoniji, Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Bugarskoj, Albaniji, Rumuniji i Turskoj, ali i zahtjevima institucijama za više budžetskih sredstava za prevenciju ekoloških katastrofa i kvalitetnije upravljanje rizicima, navodi se u saopštenju.

Zeleni Srbije će u narednom periodu održati niz sastanaka sa ekspertima, predstavnicima akademske zajednice i civilnog društva u cilju bolje informisanosti javnosti.

Akcija, kako se navodi, ima podršku predsjednika Makedonije Đorđa Ivanova a Zeleni Srbije će uputiti poziv i predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da ih podrži.

Bonus video: