Prodajna izložba suvenira u Milet bašti

Suvenire su, kako je saopšteno, izradila djeca i omladinci sa smetnjama u razvoju iz Zračka nade i Dnevnog centra
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.06.2014. 09:01h

Neformalna grupa volontera nevladinog udruženja Zračak nade i JU Dnevni centar "Pljevlja" organizovaće danas prodajnu izložbu suvenira u okviru projekta "Daruj mi prijateljstvo - stvorimo ljubav", saopšteno je iz NVU Zračak nade.

Suvenire su, kako je saopšteno, izradila djeca i omladinci sa smetnjama u razvoju iz Zračka nade i Dnevnog centra, a izložba će biti održana u Milet bašti u Pljevljima od 17 do 20 sati.

Pored prodajnih izložbi suvenira, NVU Zračak nade i JU Dnevni centar „Pljevlja“ organizuju kreativne radionice svakog utorka i četvrtka.

Udruženje roditelja djece sa teškoćama u razvoju “Zračak nade” se od 2002. godine bavi poboljšanjem položaja djece i omladine sa teškoćama u razvoju i njihovom integracijom u društvenu sredinu.

Udruženje zastupa stav da djeci sa teškoćama u razvoju treba pružiti jednake šanse za odrastanje kao i drugoj djeci da bi se, kada odrastu, ravnopravno uključila u socijalnu, političku, ekonomsku i ostale sfere života.

Zračak nade je 2013. godine osvojio i nagradu austrijske ERSTE Fondacije za društvenu integraciju, za projekat Poludnevni boravak za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju.

Galerija

Bonus video: