Ministarstvo za ljudska i manjinska prava traži da se Pejović kazni

"Izjave g-dina Pejovića koje su obuhvatile kvalifikacije na račun žena i djece koje se mogu podvesti pod kontekstom uvredljivih i neprimjerenih diskriminatornih izjava"
82 pregleda 11 komentar(a)
Veselin Pejović, Foto: Boris Pejović
Veselin Pejović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.06.2014. 14:34h

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava osudilo je izjave novog vlasnika KAP-a Veselina Pejovića izrečene u Osnovnom sudu u Podgorici na račun poslanika Demokratskog fronta DF Nebojše Medojevića.

Kako je saopšteno Ministarstvo za ljudska i manjinska prava zastupa stav da će nadležni sudski organ u skladu sa zakonom sprovesti sudski postupak.

"Mediji u Crnoj Gori prenijeli su niz negativnih izjava g-dina Pejovića koje su obuhvatile kvalifikacije na račun žena i djece koje se mogu podvesti pod kontekstom uvredljivih i neprimjerenih diskriminatornih izjava, nedopustivih sa pozicije zaštite ljudskih prava, dostojanstva svakog čovjeka i nepovredivosti ličnosti. Osuđujući takve nastupe u javnosti, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava poziva nadležne da sankcionišu takve nastupe, budući da je država dužna da upravo svojom zakonskom regulativom utvrđuje pravila ponašanja u jednoj savremenoj, demokratskoj zajednici", navodi se u saopštenju.

"Svi ljudi su jednaki pred zakonom i niko nije vredniji u odnosu na druge što je garantovano Ustavom Crne Gore kao najvišim pravnim aktom države. Primjenom zakona koje smo usvojili i za koje dobijamo pohvale međunarodne zajednice, sigurni smo da ćemo eliminisati ovakve i slične oblike necivilizovanog ponašanja. Pozivamo sve građane/ke na veći stepen odgovornosti i poštovanje osnovnih ljudskih prava", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: