Kurir: Sa Popovićeve adrese nam je poslat montirani snimak

"Popović nas optužuje da smo mafijaške novine, da rušimo vlast i stvaramo atmosferu iz 2003. godine, kao pred ubistvo Zorana Đinđića"
623 pregleda 106 komentar(a)
Kurir, Vanja Ćalović, Vladimir Beba Popović, Foto: Kurir
Kurir, Vanja Ćalović, Vladimir Beba Popović, Foto: Kurir
Ažurirano: 27.06.2014. 13:42h

Direktor Instituta za javnu politiku, Vladimir Beba Popović, je u januaru poslao e-mail na andresu lista Kurir, navodeći da se na priloženom snimku nalazi Vanja Ćalović, direktorka NVO MANS te da je to "super reklama za Crnu Goru", saopšteno je iz lista Kurir.

Mail je poslat sa adrese vbpopovic@yahoo.com, što je adresa koju je Ćalović juče pokazala kao dokaz da Popović stoji iza afere koju je pokrenuo tabloid "Informer". Popović je kazao da nema veze sa snimkom.

"Naša kompanija je napadnuta zato što smo odbili da učestvujemo u monstruoznim planovima Vladimira Popovića. Protiv nas je organizovana kampanja diskreditacije koju sprovode mediji na koje ima uticaj Popović, njegovi saradnici i on lično.

Popović nas optužuje da smo mafijaške novine, da rušimo vlast i stvaramo atmosferu iz 2003. godine, kao pred ubistvo Zorana Đinđića", navodi se u saopštenju Kurira.

U saopštenju se dodaje da redakcija Kurira toliko puta do sada nije podlegla raznim pritiscima i ucjenama, "pa nećemo ni sada pred manipulatorom kakav je Vladimir Beba Popović".

MANS je novinarima podijelo kopiju arhiviranog snimka sa interneta, u trenutku kada je na porno sajt postavljen montirani snimak. Na njemu se vide otvorene stranice, mejl vbpopobic@yahoo.com, internet boks sa slikama na tom mailu (dropbox) i drugi tekstovi.

Drugi dokument potvrđuje da je sa iste mejl adrese registrovan internet domen Instituta za javnu politku 13. februara 2013. što je tri dana ranije nego je Institut upisan u registar MUP-a Crne Gore.

Prema zvaničnim podacima ista mejl adresa je korišćena za registraciju Instituta za javnu politiku u Podgorici, čiji je osnivač Popović.

Bonus video: