Počinje "Ljeto u Prijestonici", bogat program do septembra

Ulaz na sve događaje u okviru "Ljeta u Prijestonici" i ove će godine biti besplatan
1 komentar(a)
Ljeto u prijestonici, Foto: Danijela Lasica
Ljeto u prijestonici, Foto: Danijela Lasica
Ažurirano: 27.06.2014. 12:51h

Ovogodišnje izdanje tradicionalne kulturno – sportske manifestacije „Ljeto u Prijestonici“, koju organizuju Prijestonica Cetinje i Turistička organizacija Prijestonice Cetinje, počeće prvog jula i trajaće do septembra.

Iz Prijestonice navode da sve kulturne i sportske manifestacije koje su bile dio „Ljeta u Prijestonici“ tokom proteklih godina, u naredna dva mjeseca doživjeće svoja nova izdanja, pri čemu je program dodatno obogaćen novim i obnovljenim sadržajima.

Kada je riječ o julskom programu, on će biti otvoren trećom „Cetinjskom likovnom kolonijom“, koja će ove godine biti održana u periodu od prvog do 10. jula. Već tradicionalno, 12. jul namijenjen je 18. izdanju manifestacije „Miris lipa i meda“, koja će ove godine biti održana na Balšića pazaru.

Na Dan državnosti, biće upriličena dva događaja u sklopu „Ljeta u Prijestonici“. U 11 časova na Ivanovim koritima počeće Viteške igre Crne Gore, a ujedno i „Njeguško kulturno ljeto“. Veče je rezervisano za drugo izdanje „Riječke noći“, koja će i ove godine biti održana na šetalištu u Rijeci Crnojevića, uz početak od 18 časova.

Poznata brdska auto - trka Cetinje – Lovćen ove je godine obnovljena, pa će njeno 32. izdanje biti održano 19. i 20. jula. Manifestacija koja je plijenila pažnju brojnih ljubitelja sporta, koja će biti održana pod pokroviteljstvom Prijestonice Cetinje, prvi put biće dio „Ljeta u Prijestonici“.

Na Njegušima će 20. jula biti održano Guslarsko i diplarsko veče, a tekuće ljeto donosi i novo, jubilarno deseto izdanje Internacionalnog festivala folklora „Cetinje 2014“.

Festival biće održan od 25. do 27. jula na Ljetnjoj pozornici.

Posljednji julski segment „Ljeta u Prijestonici“ je drugi Međunarodni sajam suvenira. Ove godine, sajam će biti upriličen na Dvorskom trgu, i to 26. jula, sa početkom u 10 časova.

„Ljeto u Prijestonici“ biće nastavljeno i tokom avgusta, kada je na programu niz popularnih i posjećenih segmenata, poput „Royal Music Festa“, „Cucke jeke“, „Cetinje Jazz Festa“, „Njeguškog vikenda“, Street basket turnira „Cetinje 2014“ i brojnih drugih.

Kako navode iz Prijestonice, datumi i termini početka avgustovskih segmenata programa „Ljeto u Prijestonici“ biće formalno potvrđeni sredinom predstojećeg mjeseca.

Ulaz na sve događaje u okviru "Ljeta u Prijestonici" i ove će godine biti besplatan.

Bonus video: