Popović: Tužiću Vanju Ćalović

"Čuo sam da je napravljen prije par godina, na Adi Bojani, dok je bila na odmoru sa tadašnjim dečkom i da na njemu jeste Vanja Čalović i njen pas"
87 komentar(a)
Vladimir Beba Popović, Foto: Luka Zeković
Vladimir Beba Popović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.06.2014. 15:32h

Direktor Instituta za javnu politiku Vladimir Beba Popović najavio je da će da tuži Vanju Ćalović zbog "bezobzirnih laži i podvala" u njenoj izjavi da je Popović montirao i distribuirao snimak kojim je Ćalović napadana preko "Informera".

"Čuo sam kako je na jako loš način pokušala da izbjegne odgovor na legitimno pitanje da li je na snimku ona ili ne time što je - optužila mene da sam ja izmislio aferu. To je apsolutna laž, nemam nikakve veze sa snimkom, o snimku znam samo ono što zna većina Podgorice.

Čuo sam da je napravljen prije par godina, na Adi Bojani, dok je bila na odmoru sa tadašnjim dečkom i da na njemu jeste Vanja Čalović i njen pas. Snimak je dakle nastao mnogo prije nego sam ja došao u Podgoricu i postao problem njenim medijskim zaštitnicima, koji ovakve laži o meni i šire. Film sam video prvi put januara ove godine, kada mi je, kao i stotini drugih primaoca, stigao sa meni nepoznate adrese, kazao je Popović, prenosi Portal Analitika.

On nije pomenuo mail adresu za koju Ćalović tvrdi da pripada njemu, a preko koje je registrovana njegova NVO, i kako tvrdi Ćalović, snimak postavljen na internet.

"U dogovoru sa mojim advokatom, preduzeću sve zakonom predviđene mjere i procesuiranja protiv nje, zbog njenih najbezobzirnijih laži i podvala. Ovakvo obmanjivanje javnosti je izuzetno društveno opasno, a posebno prema pojedincima koji se nalaze na udaru ove grupe opasnih osoba", rekao je Popović.

DPS: Neka reaguju državni organi

"Dovođenje u vezu Demokratske partije socijalista sa seks skandalom ženske osobe i psa u jednoj od soba na Adi Bojani, za koju se tvrdi da je Vanja Ćalović, je neprimjereno i lažno. I prije i tokom njene aktivne političke uloge u našem društvu DPS je pobjeđivala, zato što je to demokratska odluka građana, koju je ona sa svojim kolegama pokušala da iskrivi raznim destrukcijama i krivičnim radnjama, zbog kojih će neko morati da odgovara", navodi se u saopštenju DPS-a.

Dodaje se da neubjedljivo zvuči optužba iz MANS-a da "imamo potrebu da se nekome svetimo zbog naših izbornih uspjeha i najvećeg povjerenja kojeg uživamo kod građana Crne Gore".

"Izvršna direktorica nevladine organizacije koja podnosi krivične prijave zbog prelaska ulice mimo pješačkog prelaza, sada ne želi da Tužilaštvo, koje je pohvalila, ispita okolnosti oko spornog snimka. Cijenimo da javnost najviše zanima da li je ona na snimku ili ne, jer tvrdnjama da je snimak montiran nije dala odgovor na to pitanje. Jedinu istinu može da otkrije upravo Tužilaštvo, ali Vanja Ćalović nije zainteresovana da podnese prijavu kako bi se do istine došlo. Vjerujemo da će i pored izostanka inicijative Vanje Ćalović da se zaštiti njen lični integritet, u slučaju da ona nije na snimku, nadležni državni organi dati odgovore koje javnost očekuje", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: