Za drugim upisnim rokom u beranskoj Gimnaziji nije bilo potrebe

“I ove godine Gimanaziju su već u junskom upisnom roku upisali 127 pretežno odličnih učenika , među kojima je veliki broj onih koji su dobitnici diplome “Luča”. Upisali smo onoliko učenika koliko je bilo planirano za pet odjeljenja tako da nije bilo potrebe za drugim upisnim rokom”, rekao je direktor Gimnazije, Sreten Lutovac
346 pregleda 1 komentar(a)
Gimnazija Berane, Foto: Tufik Softić
Gimnazija Berane, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 30.08.2018. 13:34h

Najstariju srednju školu u Beranama, Gimnaziju “Panto Mališić” , ove godine već u prvom upisnom roku upisalo planiranih 127 učenika, tako da nije bilo potrebe za drugim upisnim rokom, rekao je direktor Sreten Lutovac.

“I ove godine Gimanaziju su već u junskom upisnom roku upisali 127 pretežno odličnih učenika , među kojima je veliki broj onih koji su dobitnici diplome “Luča”. Upisali smo onoliko učenika koliko je bilo planirano za pet odjeljenja tako da nije bilo potrebe za drugim upisnim rokom”, rekao je Lutovac.

On je dodao da veliko interesovanje za Gimnaziju vlada godinama, jer je ova škola prepoznata po kvalitetu i van granica naše zemlje.

Značajan broj svršenih osnovaca bio je zainteresovan da obrazovanje nastavi u Srednjoj medicinskoj školi “Dr Branko Zogović” , tako da je i u toj školi već u prvom roku upisan planirani broj učenika, njih 128.

“Nije bilo potrebe za drugim upisnim rokom, u junu smo upisali 128 učenika koji su raspoređeni u četiri odjeljenja. Za razliku od prošle godine broj učenika je povećan tako da ih sada u odjeljenima ima 32 umjesto 28 koliko smo upisali prošle godine”, kazao je direktor Žarko Raičević.

Učenici medicinske škole obrazuju se za zanimanje zdravstvenog tehničara i farmaceutskog tehničara.

Srednja stručna škola u Beranama koja se veoma ozbiljno pripremala za upis učenika u prvi razred, ni u avgustovskom upisnom roku nje upisala očekivani broj učenika. U ovoj školi nadaju se da broj upisanih nije konačan.

“ U prvom upisnom roku učenicima smo ponudili veoma zanimljive i inovativne smjerove, očekivali smo da će biti više interesovanja. Formirali smo jedno odjeljenje od smjerova Elektrotehničar za izradu web i mobilnih aplikacija, kao i Elektrotehničar računarskih sistema i mreža, riječ o novim obrazovnim programima. Veće interesovanje vladalo je za smjer Frizer i Elektro-instalater. Za sad imamo četiri odljeljenja i upisanih 77 učenika”, dodaje direktor ove škole Naser Gargović.

Direktor Srednje stručne škole “Vukadin Vukadinović” Vujica Popović očekuje da će Ministarstvo dati saglasnost za upis odljeljenja sa manjim brojem učenika za smjerove ekonomski tehničar, turistički tehničar i automehaničar-instalater.

“Najveće interesovanje vladalo je za smjerove tehničar drumskog saobraćaja i gastronom ,kao i za zanimanja kuvar i konobar. U oba upisna roka u našu školu je upisano oko 100 učenika , što je skoro isti broj kao i predhodne godine“,kazao je Popović.

U ovoj srednjoj školi bilo je mjesta za 240 učenika, tako da se kako je saopštio Popović, veći broj đaka očekuje nakon završetka drugog upisnog roka.

Bonus video: