Građani Malesije odbranili kapelu

Vaselj Camaj kazao je "Vijestima" da je bratstvo Camaja napravilo kapelu na svojoj zemlji za cijelu Malesiju
149 pregleda 0 komentar(a)
Vaselj Camaj, Foto: Zoran Đurić
Vaselj Camaj, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 26.06.2014. 09:08h

Građevinski inspektor odlučio je, nakon što je izvidio situaciju, da ne ruši neizgrađeni objekat u Vuksanlekićima.

On je građanima Malesije objasnio da su na osnovu činjenice da objekat nema građevinsku dozvolu donijeli rješenje o rušenju, ali da nijesu znali da je u toku legalizacija objekta.

Noš Camaj je inspektoru kazao da je bratstvo Camaja odlučilo da kapelu izgradi za potrebe svih građana Malesije i da namjeravaju da u potpunosti ispoštuju državu u pogledu dokumentacije i novca.

Oko 200 građana Malesije okupilo se jutros u Vuksanlekićima kako bi spriječili rušenje još neizgrađene kapele.

Mještanin Vaselj Camaj kazao je "Vijestima" da je bratstvo Camaja napravilo kapelu na svojoj zemlji za cijelu Malesiju.

On je ranije rekao da smatra da neće biti rušenja jer su građani zaustavili gradnju dok se ne isprave administrativne greške do kojih je došlo u Glavnom gradu.

"Ovi ljudi su se okupili spontano, niko nije uručio javni poziv. Mislim da ovdje neće biti ničega, jer shvatili su da će samo izazvati gužvu u Maleziji, što im svakako ne odgovara", kazao je Camaj.

Oni su ranije upozorili da bi rušenje moglo da proizvede negativne posljedice, jer bi predstavljalo udar na vjersku i nacionalnu manjinu.

Smatraju da je vlasnik “Carin” Čedo Popović “na nelegalan način prisvojio zemljište” i da mu u tome pomažu moćnici koji stoje iza njega...

Popović, međutim, sumnja da mještani Malesije grade kapelu na svom zemljištu.

“Sve što je njihovo, neka im je sa srećom”, kazao je Popović prekjuče “Vijestima”.

Maraš, Deda, Marko, Đerđa i Zef Camaj tužili su prije dvije godine preduzeće “Kooperacija”, koje je Popović kupio 2008. godine, a kasnije i “Carine” koje su kupile zemljište u Vuksanlekićima od “Kooperacije” u avgustu 2011. godine, tražeći utvrđivanje svojine.

“Vijesti” su ranije objavile da je zemljište, nakon Drugog svjetskog rata, bilo u formalno-pravnom vlasništvu preduzeća “Kooperacija”.

Camaji su tada tvrdili da je oko 100.000 metara kvadratnih oduvijek bilo njihovo zajedničko zemljište, ali je sudija Danilo Jegdić odbio tužbeni zahtjev.

Bonus video: