MUP: Izvod i uvjerenja možete dobiti i na kućnu adresu

"Dovoljan dokaz o državljanstvu je uvid u ličnu kartu ili kopija lične karte", saopštili su iz MUP-a
82 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 24.06.2014. 16:52h

Ministarstvo unutrašnjih poslova podsjeća građane da je biometrijska lična karta dokaz o crnogorskom državljanstvu, pa ukoliko im je on potreban iz bilo kojeg razloga, nema potrebe da pribavljaju Uvjerenje o državljanstvu.

"Dovoljan dokaz o državljanstvu je uvid u ličnu kartu ili kopija lične karte", saopštili su iz MUP-a.

MUP podsjeća građane i da dokumenta mogu naručiti preko sajta www.dokumenta.me.

"Preko ovog portala možete podnijeti i proslijediti obrazac zahtjeva za izdavanje izvoda iz registra rođenih, uvjerenja iz registra crnogorskih državljana i uvjerenja iz registra prebivališta.

Zahtjev možete podnijeti za sebe ili svoju maloljetnu djecu", piše u saopštenju.

Prilikom podnošenja zahtjeva građanin može odabrati da dokument podigne u područnoj jedinici/filijali MUP-a ili da mu bude dostavljen na kućnu adresu kao vrijednosna pošiljka u kom slučaju mora da bude saglasan da se podaci (lično ime, adresa i broj telefona) dostave kurirskoj pošti.

"Davanjem naloga za dostavu dokumenata na adresu, građanin se obavezuje da plati troškove poštarine po prijemu pošiljke", navodi se.

Isporuka traženih isprava vrši se za Podgoricu po sistemu danas za sjutra, a za ostale gradove u roku do četiri radna dana, uz potpis podnosioca zahtjeva i stavljanja na uvid identifikacionog dokumenta prilikom preuzimanja.

Bonus video: