Kampanja "Kad pijem ne vozim": "Pijane naočare" za zabavu i edukaciju građana

Menadžer korporativnih poslova u pivari "Trebjesa" Natalija Milić saopštila je da pivara već šestu godinu realizuje kampanju
69 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.06.2014. 18:53h

Ukoliko ste ženskog pola i teški ste tek 53 kilograma, ne bi smjeli da popijete više od čaše piva ili trećinu čaše vina, izračunao je kompjuterski program pomoću kojeg su, imeđu ostalog, predstavnici pivare "Trebjesa" juče edukovali građane o opasnom uticaju alkohola na vozače.

Na završnoj aktivnosti kampanje "Kad pijem ne vozim", koja se održala od 10 do 12 časova na Trgu Republike, zainteresovani građani su, uz pomoć naočara koje simuliraju stanje organizma pod dejstvom nekoliko promila alkohola u krvi i kroz različite zabavne igre, uočili kako alkohol štetno utiče na čovjeka i umanjuje preciznost pokreta.

"Sa "pijanim naočarima" je bilo veoma teško da šutiram na gol i hodam po pravoj liniji, a najteže je bilo da igram pikado", kazao je student Ekonomskog fakulteta Nemanja.

Menadžer korporativnih poslova u pivari "Trebjesa" Natalija Milić saopštila je da pivara već šestu godinu realizuje kampanju i da im je promocija odgovornog kozumiranja alkohola veoma važan segment poslovanja.

"Ovom kampanjom želimo da upozorimo vozače da čak i mala količina alkohola značajno smanjuje vozačke sposobnosti, da niko nije imun na negativno dejstvo alkohola i da za sve treba tražiti drugi način. Taj drugi način je poruka našeg TV spota – pozovite taksi, prijatelje ili samo prošetajte do planirane destinacije...", istakla je Milić.

Komandir Stanice policije za bezbjednost saobraćaja Centra bezbjednosti Podgorica Darko Đukić istakao je da je jednomjesečna akcija bila usmjerena na edukaciju o štetnosti posljedica konzumiranja alkohola.

"Danas građani imaju priliku da vide kako reaguju u situacijama kad su pod dejstvom alkohola. Iako često mislimo da možemo da odreagujemo kako treba, alkohol utiče i na brzinu reakcije i motoriku i to ima svoje posljedice", naglasio je Đukić.

Kampanju "Kad pijem ne vozim" organizovala je pivara "Trebjesa" u saradnji sa Upravom policije Ministarstva unutrašnjih poslova, a u sklopu nje građanima su podijeljene i brošure o odgovornom konzumiranju alkohola.

TV prilog: Marko Mišić

Galerija

Bonus video: