Nova miniobilaznica unijela zabunu u dijelu Zete: Lavirintom do Golubovaca

Naspram Vukovačkog biće sagrađen pješački most za đake, ali se, znajući sudbinu pasarele na Zabjelu, sa time mnogi ne slažu
267 pregleda 15 komentar(a)
Zaobilaznica Zeta, Foto: Boris Pejović
Zaobilaznica Zeta, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.06.2014. 16:44h

Stanovnik Vukovaca Blažo - Bajo Šuškavčević tvrdi da je nova miniobilaznica u Zeti “zatvorila” sela Vukovci, Ponari, Žabljak Crnojevića i Grbavci, koja sada nemaju izlaz prema Golubovcima, starim putem kroz Goričane.

Šuškavčević je kazao za "Vijesti" da je projektant, umjesto da otvori izlaz na starom putu kroz Goričane, projektovao izlaz sa obilaznice nekoliko stotina metara niže što, smatra, otežava saobraćaj i vozačima i pješacima.

"Ranije smo sa Vukovačkog mosta izlazili u gornji dio sela Goričani, a sada treba da izlazimo na dno sela. Kada se izađe na seoski put, vozači ne znaju kuda da voze do Golubovaca, pa da bi izašli na stari put, ulaze u uske sporedne ulice. Tuda ne mogu da se mimoiđu i dolazi do svađa", ispričao je Šuškavčević.

Istakao je da će, na predlog mještana sela Vukovci i Ponari, nadležni na obilaznici graditi pješački most naspram Vukovačkog, kako bi đaci mogli bezbjedno da pređu preko saobraćajnice sa četiri trake.

Šuškavčević, međutim, tvrdi da izgradnjom pješačkog mosta ništa neće biti riješeno, jer će pješacima biti lakše da prelaze preko magistrale, nego preko mosta, kako bi izašli na stari put.

Kao primjer za to, Šuškavčević navodi pasarelu na Zabjelu, koju građani slabo koriste. Ovaj dugogodišnji stanovnik Zete smatra da bi bolje bilo izgraditi kružni tok.

Projekat do sredine jula, prelaz prije početka školske godine

Predsjednik GO Golubovci Dušan Radonjić kazao je za “Vijesti” da će ugovor o projektu pasarele biti potpisan sa profesorom Mladenom Ulićevićem.

Naglasio je da bi projekat trebalo da bude završen do sredine jula.

"Izašli smo u susret zahtjevima mještana Vukovaca i Ponara, jer je utemeljen... Konstatovali smo projektnu grešku", kazao je Radonjić.

Radonjić je istakao da će GO Golubovci i Glavni grad obezbijediti novac za izradu glavnog projekta, dok će republička Direkcija za saobraćaj finansirati izgradnju pasarele.

Pasarela bi, prema najavama predsjednika GO Golubovci, trebalo da bude završena do početka naredne školske godine.

Bonus video: