Dječiji maskenbal Praznika mimoze: Novi osvojile prinzeze, vitezovi, super junaci

Među maskama starijim od 7 godina, nagradu za najbolju grupnu masku osvojila je ”Ne bacaj, nemaš izgovor”, maska kojom 18 mališana šalje ekološku poruku, da čuvamo more
920 pregleda 0 komentar(a)
Maska Topljanski vojnici, Foto: Zvezdana Kujović
Maska Topljanski vojnici, Foto: Zvezdana Kujović

Na dječijem masknebala Praznika mimoze juče poslije podne učestovalo je oko 600 maskiranih mališana.

“Super junaci, vitezovi i princeze, kauboji i indijanci, likovi iz bajki i crtanih filmova, motivi Herceg Novog i Praznika mimoze ispunili su juče Institut Igalo na velikom Dječijem maskenbalu. Od najmlađe maske, stare tri mjeseca, do najbrojnije koja je imala 35 članova, djeca su pokazala da Herceg Novom ne nedostaje mašte, volje i vještine za maškaranje, Brojne maske isticale su se idejom i kvalitetom, pa nije bilo lako izabrati najbolje, a posebno su vrijednovane ručno rađene maske, za koje su najčešće, pored djece, bile zaslužne mame i tetke”, saopštili su organizatori Praznika mimoze.

MaskenbalMaska Minjon

Među maskama starijim od 7 godina, nagradu za najbolju grupnu masku osvojila je ”Ne bacaj, nemaš izgovor”, maska kojom 18 mališana šalje ekološku poruku, da čuvamo more. Drugu nagradu osvojila je ”Bajka o ribarima i ribici”, a treću ”Ringišpil”. Specijalna nagrada dodijeljena je maski Pleme, za najbrojniju grupu od čak 35 članova.

MaskenbalMaska "Ne bacaj nemaš izgovor"

”Novske novine”, maska koja poziva na feštu, uči šta je to ”govor po bokeljski” i pokazuje kako je izgledao Praznik mimoze nekad, a kako sada izgleda, osvojila je prvu nagradu među individualnim maskama starijim od 7. godina. Druga nagrada pripala je maski ”Reciklaža”, u potpunosti napravljenoj od starih novina, a treća ”Minjonu”. Specijalne nagrade pripale su ”Kauboju” i maski u čast jubileja ”50. godina Fešte”.

MaskenbalSa maskenbala

Nagradu za najbolju grupnu masku do 7 godina osvojili su ”Topljanski vojnici”, šestočlana četa maskirana lovorikama. Druga nagrada pripala je ”Sunđer Bobu i ekipi”, a treća ”Malim doktorima” koji se bore protiv gripa. Specijalnu nagradu za najmlađu masku dobio je ”Zeko” od tri mjeseca, a za šarm rasplesane”Mačkice tačkice”.

MaskenbalMaska Mačkice tačkice

Među individualnim maskama mlađim od 7 godina, prvu nagradu je osvojila maska ”Sladoledžija”, drugu ”Vesela mimoza”, a treću ”Labud”, sve tri ručno rađene maske.

MaskenbalMaska Vesela mimoza

Sva maskirana djeca dobila su poklon paketiće, kao nagradu za učešće na maskenbalu.

Bonus video: