Ilegalna naplata parkinga u Starom Baru, huligani vuku turiste za rukav

Neovlašćeno naplaćivanje parkinga strancima na platou u Starom Baru kao veliki problem identifikovano je tačno prije godinu dana
64 pregleda 16 komentar(a)
Stari Bar parking, Foto: Radomir Petrić
Stari Bar parking, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 20.06.2014. 15:43h

U Starom Baru je i ove godine obnovljena ružna praksa ilegalne naplate parkinga, za koju se smatralo da je lani suzbijena nakon mnogobrojnih zamjerki turista.

U posljednjih mjesec dana učestalo je povlačenje inostranih turista za ruke čim izađu iz automobila, a kako kažu starobarski ugostitelji, niko tome ne staje na kraj.

"Huligani su prvo uništili saobraćajni znak na kojem je jasno bilo označeno da je parking besplatan, a onda su počeli po starom, osokoljeni što ih ne kontrolišu ni policija ni inspekcije, ni Komunalna policija. Turisti nam se žale da su mladići koji im prilaze veoma drski", rekao je "Vijestima" jedan od starobarskih ugostitelja koji zbog moguće osvete onih koji to rade nije želio da mu se ime nađe u novinama.

Prema njegovim i riječima njegovih kolega, zna se dobro ko se bavi ovakvim rabotama no, "nadležni još uvijek ćute, a turisti stalno gunđaju".

Neovlašćeno naplaćivanje parkinga strancima na platou u Starom Baru kao veliki problem identifikovano je tačno prije godinu dana, uz tada jednoglasnu ocjenu turističkih radnika i predstavnika Mjesne zajednice Stari Bar i Opštine da se time nanosi velika šteta imidžu Starog grada koji se već izdvojio kao najposjećenija turistička destinacija na Barskoj rivijeri.

Mještani sada prizivaju nadležne službe, inspekcije i ostale da hitno dođu, i riješe problem, kazne koga je potrebno kazniti, a prostor i prolaz ostave sve brojnijim gostima Starog Bara kojima ne žele da vide leđa.

Bonus video: