tekstovi o ćalović

Delegacija EU oštro osudila pisanje "Informera"

Tabloid "Informer" je proteklih dana objavljivao tekstove u kojima se Ćalović napada na monstruozan način
124 komentar(a)
Vanja Ćalović, Foto: Luka Zeković
Vanja Ćalović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.06.2014. 11:11h

Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori oštro osuđuje novinske članke objavljene nedavno u dnevnom listu „Informer“ o direktorici MANS-a Vanji Ćalović. Delegacija podržava i promoviše slobodno i profesionalno novinarstvo, ali smatra da su ovi članci neodgorovrni i pokušaj da se diskredituje istaknuti aktivista civilnog društva u Crnoj Gori", saopšteno je iz Delegacije EU u Crnoj Gori.

"Sloboda medija je osnovno pravo Evropske unije, i kamen temeljac demokratije. Evropska unija neće prihvatiti odstupanje od EU standarda o slobodi govora i medijima u zemljama koje teže da se pridruže Evropskoj uniji. Međutim, sloboda medija može takođe biti ugrožena nepoštovanjem profesionalnih i etičkih standarda", navodi se u saopštenju.

Delegacije će, kako navode, nastaviti da prati slobodu medija, uključujući i poštovanje profesionalnih i etičkih standarda tokom procesa pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj Uniji.

Pisanje Informera ranije je osudila i Američka ambasada u Podgorici.

Tabloid "Informer" je proteklih dana objavljivao tekstove koji su bili najavljivani na naslovnoj strani, u kojima se Ćalović napada na monstruozan način.