Budva označila legalne taksiste: Prvi korak u suzbijanju "divljeg" prevoza

Očekuje da bi uskoro trebalo da bude urađeno još 200 tablica za legalne taksiste
135 pregleda 11 komentar(a)
Sany taksi, taksi Budva, Foto: Čitalac reporter
Sany taksi, taksi Budva, Foto: Čitalac reporter
Ažurirano: 19.06.2014. 17:25h

Budva - Isporukom prvih registarskih tablica sa oznakom (BD TX ***), napravljen je prvi korak u suzbijanju nelegalnog taksi prevoza u Budvi.

Jedinstvene tablice, koje su propisane izmjenama opštinske odluke o taksi prevozu, jedna su od mjera, koje je propisala lokalna uprava kako bi uvela red.

Sekretar za gradsku infrastrukturu i ambijent Nikola Divanović naglasio je da je u prvoj tranši urađeno 200 tablica.

„Time je napravljena jasna razlika između legalnih i onih koji nezakonito obavaljaju ovu djalatnost. Time je ujendo i olakšano Komunalnoj policiji, odnosno i saobraćajnoj inspekciji, da kontrolišu taksi prevoznike“, kazao je Divanović.

Očekuje da bi uskoro trebalo da bude urađeno još 200 tablica, a pravo da dobiju ovu oznaku imaju samo oni taksi prevoznici i udruženja, koja izmire sve obaveze prema lokalnoj upravi i državi, od poreza pa do naknada.

“Sany taxi služba” vlasnika Dejana Nuculovića, prvi je vlasnik TX tablica u Budvi, a time u Crnoj Gori i kako navodi, riječ je o pozitivnom primjeru koji je za pohvalu.

„Nove registarske oznake podići će rad taksi prevoza na viši nivo, a svakako će olakšati kontrolu nelegalnih prevoznika“, kazao je Nuculović.

Bonus video: