Živo blato u ulici u centru Kolašina, grad bez vode

Zbog radova u toj ulici veći dio grada će sjutra biti bez vode od 8 do 20 sati...
1 komentar(a)
Ažurirano: 18.06.2014. 20:03h

Veći dio Kolašina tokom noći, ali i sjutra će biti bez vode. Ekipe JP „Vodovod i kanalizacija“ nijesu uspjele da danas priključe na trasu glavnog vodovoda, hidro-instalacije koje se nalaze u Ulici palih partizanki, čija je rekonstrukcija u toku.

Prema riječima Duška Radović, direktor JP „Vodovod i kanalizacija“, došlo je do kvara na mašini za čeono zavarivanje cijevi što je uslovilo da se prekinu radovi na „priključenju“ ove ulice na glavnu vodovodnu mrežu.

„Radovi će biti nastavljeni tokom četvrtka a mašina za čeono zavarivanje cijevi treba da bude dopremljena iz Nikšiča. Gradska i prigradska područja koja su tokom srijede imala prekid u napajanju vode, bez vode će biti i tokom četvrtka", kazao je on.

Inače, zemlja koja je, kao jedan sloj podloge, nanijeta na ulicu zbog obilnih padavina tokom minulih dana, na nekim djelovima, pretvorila u blato duboko i do 30-ak centimetara. Ti djelovi nijesu obilježeni pa je nekim prolaznicima obuća ostajala u blatu.

„Ovo je materijal za popunjavanje rupa, za dobijanje posteljice. To je dobar materijal kada je u suvom stanju, ali kad je mokro ništa ne valja. Mora da se ima razumijevanja, bila je kiša što za ovu vrstu radova nije dobro ali mi moramo da radimo. Kada smo nasipali materijal bilo je suvo, ali je potom počela kiša, a mi nijesmo imali valjak u tom trenutku da to utabamo pa je to tako ostalo, raskvasilo se i stvorilo se blato. Ovo što postavljamo je prirodni materijal, a kad se osuši biće ko beton“, kazao je Ivo Grdinić šef gradilišta.

Kaže i da je mašinista nenamjerno stvorio dodatne probleme. On je “bez znanja šefa gradilišta razgrnuo zemlju, misleći da čini dobro”. Grdinić je obećao da će radnici preduzeća “Tošković” uskoro ukloniti slojeve blata i očistiti dio ulice.

Iz JP „Vodovod i kanalizacija“ su poručili da će učiniti maksimalne napore da se radovi na „priključenju“ Ulice palih partizanki što prije završe što brže obezbijedi normalno vodosnabdijevanje gradskog područja.

Juče su iz tog preduzeća kazali da će veći dio grada bez vode biti samo danas od 8 do20 sati.

Galerija

Bonus video: