Raduloviću zahvalnica Srbije

“Pomoć je značajna, posebno Crne Gore, koja je pomogla iznad svih svojih ekonomskih potencijala"
1 komentar(a)
Ažurirano: 16.06.2014. 15:55h

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Zoran Bingulac uručio je Zahvalnicu države Srbije suvlasniku hotelske gurpe Montenegro stars Žarku Raduloviću za humanitarnu pomoć koju je ta kompanije, kao i članice CTU-a, uputila poplavljenim područjima u Srbiji.

Dan nakon što je susjede zadesila katastrofalna serija poplava Komanija Montenegro stars hotel group iz Bečića i Mesna industrija Franca iz Bijelog Polja, poslale su 10 tona vode u Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, kao i po kamion hrane kao prvu pomoć ugroženim. Danima nakon toga članovi Crnogorskog turističkog udruženja prikupljali su novčanu pomoć koja je preko Crvenog krsta uplaćena ugroženima.

“Pomoć je značajna, posebno Crne Gore, koja je pomogla iznad svih svojih ekonomskih potencijala. Pomogla iz srca i iz duše, koja se ne može izmjeriti. Ljudi iz Crne Gore su uputili pomoć odmah na početku krize, kada je bilo najteže. Ova situacija je pokazala da nesreća ne poznaje granice, ali takođe i da granice ne poznaje ljudska solidarnost, humanist i požrtvovanje.

Procjene govore da je direktna šteta sigurno milijardu dolara, indirektna dvije milijarde dolara. Biće teška situacija, poslije ovog kriznog momenta slijedi period obnove, zatim razvoja i stvaranja uslova za strane investicijje I zapošljavanje”, kazao je Bingulac, koji je zahvalnicu uručio zahvaljujući se Raduloviću i CTU na pomoći.

Radulović je naglasio da bi volio da “smo u svakoj situaciji ovakvi kakvi smo bili za vrijeme poplava.”.

"Odreagovali smo onako kako smo i koliko smo mogli, ne bi li makar malo ublažili razmjere nesreće nezapamćene u posljednja skoro dva vijeka. Zahvaljujem Ambasadoru Bingulcu na uručenim zahvalnicama, drago mi je što je Ambasada i država Srbije cijene našu želju da pomognemo ,mada su i kompanija Montenegro stars i kompanija Franca to učinile rukovođene solidarnošću a ne zahvalnicama. Želio bih da svi u Crnoj Gori i dalje živimo po tim principima –tj da pomognemo drugima u nevolji. Ambasadoru sam predložio da u našim hotelima u periodu kada nisu popunjeni ugostimo djecu iz osnovnih škola u okviru škole u prirodi od 7 do 1o dana. Bićemo srećni da ih prihvatimo da budu naši gosti", kazao je Radulović.

Bonus video: