Normalizacija željezničkog saobraćaja ka Srbiji u drugoj polovini godine

Brajović je pozdravio predlog privrednih društava da se zajednički predstavljaju na tržištu, imajuću u vidu uvezanost ovih sistema, kako u putničkom tako u teretnom saobraćaju
0 komentar(a)
Željeznička stanica u Podgorici, Foto: Luka Zeković
Željeznička stanica u Podgorici, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.06.2014. 15:23h

Sanacija šteta nastalih u poplavama sprovodiće se po skraćenim procedurama, što će rezultirati normalizovanjem saobraćaja u drugoj polovini godine, saopštio je generalni direktor Željeznice Srbije, Dragoljub Simonović.

Crnogorski ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović sastao se danas sa Simonovićem, koji je u posjeti Crnoj Gori povodom dana obilježavanja društva AD Montecargo.

Simonović je, kako je saopšteno iz Ministarstva, predočio stanje pruga u Srbiji nakon katastrofalnih poplava koje su nanijele velike štete i na nekoliko lokaliteta na pruzi prema Crnoj Gori.

“Aktivnosti na saniranju šteta nastalih u ovim poplavama su ubrzane i sprovodiće se po skraćenim procedurama što će, prema riječima Simonovića, rezultirati normalizovanjem saobraćaja u drugoj polovini godine”, kaže se u saopštenju.

Rukovodstvo AD Montecargo donijelo je odluku da novac koji je bio namijenjen za proslavu obilježavanja Dana Društva uplati kao pomoć Železnicama Srbije za sanaciju od poplava.

Na današnjem sastanku bilo je riječi i o organizaciji putničkog prevoza u ljetnjoj turističkoj sezoni, najavama Željeznica Srbije o uvođenju dodatnih vagona u saobraćaj pa samim tim i o udobnijoj vožnji na pravcu Bar-Beograd.

“Generalni direktor Direktorata za željeznički saobraćaj u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva Resad Nuhodžić istakao je da je saradnja crnogorskih privrednih društava iz oblasti željezničkog saobraćaja uvijek bila na dobrom nivou i da će se i ubuduće tako nastaviti”, navodi se u saopštenju.

Brajović je pozdravio predlog privrednih društava da se zajednički predstavljaju na tržištu, imajuću u vidu uvezanost ovih sistema, kako u putničkom tako u teretnom saobraćaju.

Bonus video: