Nikšićanin ubio vuka motkom

Iz te borbe i sam je prošao sa ugrizom na nozi koji nije bio ozbiljniji zahvaljujući, kako kaže, gumenim čizmama
240 pregleda 21 komentar(a)
Željko Đuranović, Foto: Darko Bulatović
Željko Đuranović, Foto: Darko Bulatović
Ažurirano: 16.06.2014. 15:00h

Nikšićanin Željko Đuranović jutros je praktično goloruk ubio vuka u blizini Dragove Luke, naselja na periferiji Nikšića gdje živi.

Iz te borbe i sam je prošao sa ugrizom na nozi koji nije bio ozbiljniji zahvaljujući, kako kaže, gumenim čizmama . Željko priča da se sve desilo rano ujutru kada se sa sinom i lovačkim psima vraćao sa imanja ispod brda Tović. Kaže da su u jednom trenutku psi osjetili vuka i pojurili ga kroz šumu nakon čega je došlo i do borbe sa kerovima.

"Stigli su ga u neku rupu i tu je počela borba. Ja sam čuo klanje i lavež. Potrčao sam da ih spasim da ne bi koje zaklao i kako sam prišao, pošto nijesam imao ništa drugo, goloruk sam bio, tu se našlo neko drvo koje sam dokopao i udario ga po glavi.

U trenutku sam mislio sam da je gotov, ali on se odmah pridigao i uhavtio me za nogu. Kerovi su nastali da ga napadaju, a onda je pritrčao i moj sin pa smo ga tako udarali pet, šet puta dok ga nijesmo savladali“, kazao je Željko i dodao da je potom u bolnici primio zaštitnu inekciju. Vuka su kaže, potom, ponijeli u veternarsku službu.

Bonus video: