Vandalizam u Podgorici: Srednjoškolci uništili gradske fontane, Makrid pravda

Najviše štete pretrpjela je fontana na Pobrežju, gdje su uništeni svi mlaznjaci, svjetiljke i keramika
87 pregleda 50 komentar(a)
Ažurirano: 15.06.2014. 07:26h

Nepoznati vandali demolirali su u noći između petka i subote četiri najveće fontane u Podgorici.

Radnici „Vodovoda i kanalizacije“ tvrde da je riječ o srednjoškolcima koji su završili sa školom u petak, pa su se „malo proveselili“.

Najviše štete pretrpjela je fontana na Pobrežju, gdje su uništeni svi mlaznjaci, svjetiljke i keramika. Ova fontana juče nije radila, jer su ekipe „Vodovoda“ sanirale kvarove, a malo bolje su prošle fontane na Trgu Republike, Rimskom trgu i ispred Dvorca kralja Nikole.

“Djeca su bila nestašna”

Tehnički direktor „Vodovoda“ Filip Makrid nije kazao kolika je šteta načinjena, ali jeste da su radnici juče sanirali kvarove na fontanama. On ističe da je preduzeće podnijelo prijave policiji protiv NN lica i nada se da će nadležni zaustaviti ovakvo ponašanje.

Makrid tvrdi da ovo nije prvi put da su fontane oštećene. Ipak, smatra da ne bi trebalo da se diže velika „pompa“ oko fontana s obzirom da se radi o djeci, koja su „naša budućnost.“

Šteta još nije utvrđena...

„Treba ipak razumjeti da su to djeca, koja su se u petak raspustila i normalno je da budu malo nestašni. Svi smo mi bili djeca, znamo kako je to, i ne treba sada upirati prstom u njih, na koje treba da gledamo kao na našu budućnost“, kazao je Makrid.

Nije pošteđena ni fontana na glavnom trgu

On je, ipak, kazao da ne podržava ovakvo vandalsko ponašanje i da nadležni organi treba da preduzmu adekvatne mjere kako se ovo ne bi ponovilo.

Galerija

Bonus video: