Mučne scene u Seljanovu: Bačen otrov po javnim površinama, uginulo više pasa i mačaka

O svemu je obaviještena tivatska policija koja je pokrenula kriminalističku istragu jer su za sada nepoznati počinioci odgovorni za krivično djelo "mučenje i ubijanje životinja", ali im se zbog činjenice da su otrov pobacali po javnim površinama kojjima se kreće veliki broj ljudi, može na teret staviti i krivično djelo "izazivanje opšte opasnosti"
187 pregleda 14 komentar(a)
Otrov, Seljanovo, Foto: Siniša Luković
Otrov, Seljanovo, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 29.08.2018. 11:36h

Za sada nepoznati počinioci bacili su sinoć pod okriljem noći, veću količinu otrovne supstance neutvrđenog porijekla pomiješane sa hranom, po javnim površinama u Novom naselju u Seljanovu u Tivtu.

Otrovanu hranu pojelo je više pasa i mačaka u tom nasleju od čega je većina danas ujutro uginula u najstrašnijim mukama, često pred očima svojih užasnutih vlasnika, djece i ljubitelja životinja koji ovdje inače, svakdonevno hrane ulične mačke.

Više uznemirenih građana "Vijestima" je prepričalo te mučne scene, ne krijući ogorčenje postupkom nepoznatih mrzitelja životinja, ali ni zabrinutost što se može desiti jer je otrov pobacan po ulicama, trotoarima, zelenim površinama i igralištima na kojima se okuplja veliki broj male djece koja žive u Seljanovu.

"Nije prvi put da se ovako nešto dešava, neko je i ranije ovdje bacao otrov od koga su stradale mačke i psi, ali ovo što se dogodilo danas prevazilazi sve granice. Kome smetaju te nesrećne životinje koje nikome ništa nažo nisu učinile i ko uopšte može i pomisliti da uradi ovako nešto na mjestu gdje svakodnevno ima veliki broj djece", ogorčeno kaže Miroslav Slaby ispred čijeg frizerskog salona su juče ujutro u mukama uginule dvije mačke koje je on inače, prethodno duži period hranio i brinuo o njima.

Jedna od Slabyjevih komšinica uz pomoć veterinara koji je životinji pružio hitnu pomoć, ipak je uspjela da svog kućnog ljubimca - psa, otrgne od smrti, dok su druge sa tugom i ogorčenjem pričale o sopstvenim kućnim ljubimcima koji su im juče ujutro umirali pred očima.

Slaby i njegove komšije uspjeli su da prikupe dio hrane koja je bila pobacana u okolini stambenih zgrada u Seljanovu, a na kojoj se jasno uočava nepoznata otrovna supstanca plave boje.

O svemu je obaviještena tivatska policija koja je pokrenula kriminalističku istragu jer su za sada nepoznati počinioci odgovorni za krivično djelo "mučenje i ubijanje životinja", ali im se zbog činjenice da su otrov pobacali po javnim površinama kojjima se kreće veliki broj ljudi, može na teret staviti i krivično djelo "izazivanje opšte opasnosti".

Na lice mjesta izašla je i Komunalna inspekcija Opštine Tivat, a očekuje se i reakcija Veterinarske i Sanitarne inspekcije.

Tivatski vagtrogasci na poziv mještana šmrkovima iz vatrogasnih cisterni oprali su ulice i javne površine u dijelu Novog naselja gdje je pobacana hrana koja sadrži otrov.

Bonus video: