Bjelica nije prijavio 2.000 eura koje mu je uplatilo ministarstvo

Bjelica nije odgovarao na pozive redakcije, a Leković je potvrdio da predsjednik UO UCG nije prijavio ovaj podatak
112 pregleda 0 komentar(a)
Duško Bjelica, Foto: Luka Zeković
Duško Bjelica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.06.2014. 15:14h

Predsjednik Upravnog odbora Univerziteta CG Duško Bjelica nije prijavio Komisiji za sprečavanje sukoba interesa naknade koje je po osnovu članstva primao u Vladinoj Komisiji za raspodjelu prihoda od igara na sreću.

Bjelica je, prema podacima sa uplatnice preko koje mu je Ministarstvo finansija u januaru prošle godine kumulativno uplatilo naknade za odlučivanje o tome kojim NVO i sportskim klubovima će država dodjeljivati novac, “zaboravio” da prijavi Komisiji 2.000 eura.

Predsjednik UO UCG je do 12. septembra prošle godine bio član Komisije. Razriješen je jer je Vladina Komisija za kadrovska pitanja procijenila da Bjelica ne može ujedno biti i javni funkcioner i zastupati civilni sektor u tijelu za raspodjelu sredstava od igara na sreću.

Prema uplatnici u koju su “Vijesti” imale uvid, Ministarstvo finansija je 31. januara 2013. godine Bjelici uplatilo 2.000 eura na ime naknada za rad u Komisiji tokom 2012. godine. Ovog podatka nema na sajtu Komisije za sprečavanje sukoba interesa.

Bjelica juče nije odgovarao na pozive redakcije, a predsjednik Komisije za sprečavanje sukoba interesa Slobodan Leković potvrdio je “Vijestima” da predsjednik UO UCG nije prijavio ovaj podatak tom tijelu.

“Ono što je naveo u prijavi, to je preneseno na sajt. Nema greške kod nas”, kazao je Leković.

On je istakao da će pokrenuti postupak protiv Bjelice, ukoliko to neko inicira: ”Zna se kako se, prema Zakonu o sukobu interesa, pokreće postupak protiv funkcionera. Na osnovu objavljenog članka se ne može pokrenuti postupak”.

Bonus video: