Zvanično: Makrid na čelu Vodovoda, Čađenović u Čistoći...

Dosadašnja direktorica KIC "Budo Tomović" Snežana Burzan dobila je još jedan mandat da bude na čelu te institucije
2758 pregleda 3 komentar(a)
Filip Makrid, Foto: Zoran Đurić
Filip Makrid, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 18.02.2019. 13:12h

Odbornici vladajuće većine Skupštine Glavnog grada izabrali su danas Filipa Makrida za vršioca dužnosti direktora Vodovoda i kanalizacije.

Pored toga, dosadašnji komandir Sluzbe zastite i spasavanja Andrija Čađenović izabran je na mjesto vršioca dužnosti preduzeća Čistoća.

Za vršioca dužnosti direktora Zelenila izabrana je Daca Popović, a umjetničkog direktora Gradskog pozorišta Dušan Kovačević.

Dosadašnja direktorica KIC "Budo Tomović" Snežana Burzan dobila je još jedan mandat da bude na čelu te institucije.

Potpredsjednik Komisije za donošenje Statuta Glavnog grada Miloš Nikolić u ime predlagača ocijenio je da je rad Komisije, koja se sastojala kako od članova iz vladajuće kolacije, tako i od članova iz redova opozicije, karakterisala otvorenost i korektna komunikacija i saradnja.

„Vjerujem da imamo dobar tekst Statuta, apsolutno usklađen sa nadležnim zakonima, on će na pravi način odgovoriti onome što su trenutne potrebe Glavnog grada i na ovaj način smo doprinijeli efikasnosti rada svih gradskih preduzeća i službi, koji su u jednom dijelu bile zahvaćene ovim tekstom“.

Odbornici Skupštine Glavnog grada danas su, između ostalog, bez prisustva opozicije usvojili Statut, Odluku o podizanju spomeniku Ivanu Crnojeviću.

Opozicija u Skupštini Glavnog grada napustila je današnje zasjedanje, zbog aktuelne afere Koverta, odnosno kako su naglasili, jer je to pokazalo da bivši gradonacelnik Slavoljub Stijepović nije bio dostojan te funkcije.

Bonus video: