Podgorica svrstana u A kategoriju turističkog mjesta

Karakteristike koje su opredijelile dobijanje ovog statusa su laka dostupnost avio, drumskim i željeničkim saobraćajem...
4 komentar(a)
Podgorica, šetnja, kafići, Foto: Savo Prelević
Podgorica, šetnja, kafići, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.06.2014. 15:49h

Podgorica je svrstana je u A kategoriju turističkog mjesta, u skladu sa odgovarajućim pravilnikom Ministarstva održivog razvoja i turizma, a dobijanjem ovog statusa zvanično je prerasla iz tranzitnog u turističko mjesto.

Kako je saopšteno iz PG Biroa, karakteristike koje su opredijelile dobijanje ovog statusa, pored prirodnih i turističkih potencijala grada su laka dostupnost avio, drumskim i željeničkim saobraćajem, kao i izražena posjeta tokom cijele godine, bez sezonalnog karaktera, uz zabilježen trend rasta od 23 odsto za prošlu godinu.

„Iako je već prepoznat kao MICE destinacija i grad sa bogatim vodenim potencijalom, popularno nazvan Grad na vodama, pozicija A turističkog mjesta doprinijeće boljem opštem imidžu, popularizaciji grada kao turističke destinacije i poboljšanju ukupne turističke ponude. Istovremeno, ovo omogućava mnogostruke benefite cjelokupnoj turističkoj privredi i multiplikativno se odražava na sve privredne segmente“, piše u saopštenju.

Bonus video: