Trovanje đaka iz Bara: Analiza pokazala da nema salmonele u hrani

Oko 80 mališana iz škole "Blažo Jokov Orlandić" iz Bara prethodnih dana imalo je stomačne probleme
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.06.2014. 19:17h

Analiza uzoraka hrane iz hotela "Planinka" na Žabljaku nije pokazala prisustvo salmonele, saopšteno je iz Zdravstveno-sanitarne inspekcije, javlja TV Vijesti..

Iako je kod barskih osnovaca ona izolovana epidemiološko analizom u Domu zdravlja u Baru, novi nalazi pokazuju da je riječ o drugim aerobnim bakterije.

Oko 80 mališana iz škole "Blažo Jokov Orlandić" iz Bara prethodnih dana imalo je stomačne probleme, a za devetoro je potvrđeno da su zaražerni bakterijom salmonele nakon što su se vratili iz škole prirode na Žabljaku.

"Vanrednim uzorkovanjem dana 3. juna 2014. uzeto je ukupno 14 uzoraka hrane, 13 briseva, od toga su dva uzorka higijenski neispravna i to zbog povećanom broja aerogenih bakterija. Salmonela nije izolovana. U svim dokazanim slučajevima, neispravnost hrane i briseva preduzete su najstrožije zakonom kaznene mjere, novčane kazne i prijave za pokretanje prekršajnog postupka protiv odgovornih lica. Odgovorna lica su, u ovom slučaku, HTP "Primorje", sa sjedištem u Tivtu", kazala je za TV Vijesti Olivera Lučić Miler, iz Zdravstveno-sanitarne inspekcije.

Galerija

Bonus video: