Mijović: Ne gradi se hotel niti stambena zgrada, već vrtić

"Grupe su značajno prekobrojne, i to nema nikakve veze sa listama čekanja, niti urgentnom potrebom naše opštine da se grupe smanje", navodi direktorica
2476 pregleda 9 komentar(a)
Pogled na gradilište u Baru, Foto: Radomir Petrić
Pogled na gradilište u Baru, Foto: Radomir Petrić

Ustanova „Vukosava Ivanović – Mašanović“, povodom situacije sa izgradnjom vrtića u Baru, daje sljedeće saopštenje:

"Mi, kao ustanova čiji će dio biti i vrtić u Baru koji se trenutno gradi, pokazali bismo licemjerstvo, ukoliko ne bismo stali u odbranu onoga u šta čvrsto vjerujemo: da je djeci Bara potrebno obezbijediti najbolje moguće uslove za boravak i razvoj. A to će se velikim dijelom postići tekućom izgradnjom predškolske ustanove.

Cijenimo da takav jedan projekat izgradnje vrtića ne bi trebalo da revoltira bilo koga, s obzirom da je riječ ne o izgradnji hotela, strambene zgrade ili bilo kakvog objekta za tršište, već vrtića za našu djecu. Takođe, naglašavam da naša ustanova nema nikakvih planova da „gasi“ objekat pored CB Bar onda kad se novi objekat završi.

Takođe, u javnosti se ranije pojavila moja izjava da trenutno „nemamo djece na čekanju“, iz čega je izveden pogrešan zaključak da nemamo problema sa mjestima u predškolskim ustanovama. To što nema djece na čekanju, samo znači da su sva djeca upisana, a nikako da borave u optimalnim grupama. Grupe su značajno prekobrojne, i to nema nikakve veze sa listama čekanja, niti urgentnom potrebom naše opštine da se grupe smanje", navodi se u saopštenju koje potpisuje direktorica Gordana Mijović.

Bonus video: