Finansijsko pospremanje u Kolašinu: Isplivao i drugi žiro-račun

Prema podacima Centralne banke, račun Opštine Kolašin kojeg nema na evidenciji centralnog registra blokiran je 1.454 dana na iznos od 832,389 eura
80 pregleda 26 komentar(a)
Kolašin, Opština, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin, Opština, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 10.06.2014. 04:58h

Nezvanične informacije, koje su do sada predstavnici izvršne vlasti izbjegavali da potvrde, a prema kojima Opština Kolašin posluje preko dva žiro računa, pokazale su se tačnim, nakon što je na zvaničnom sajtu lokalne uprave počelo svakodnevno objavljivanje bankovnih izvoda.

Kako se vidi iz izvoda koji se redovno ažuriraju od 13. maja, kolašinska Opština ima žiro račune u Crnogorskoj komercijalnoj i Atlas banci i oba su u blokadi. Iz tih dokumenata, međutim ne može se vidjeti ukupan iznos blokade.

Dok je žiro račun kod Crnogorske komercijalne banke u blokadi od 2011, novina je i da je žiro račun kod Atlas banke, koji je imenovan kao „namjenski za kredit od organizacije Help“ u istom stanju.

Prema podacima Centralne banke, račun Opštine Kolašin kojeg nema na evidenciji centralnog registra blokiran je 1.454 dana na iznos od 832,389 eura.

Opširnije u štampanom izdanju "Vijesti" za utorak, 10. jun.

Nezvanične informacije,koje su dosada predstavniciizvršne vlasti izbjegavalida potvrde, a premakojima Opština Kolašinposluje preko dva žiroračuna, pokazale su setačnim, nakon što je na zvaničnomsajtu lokalne upravepočelo svakodnevno objavljivanjebankovnih izvoda.Kako se vidi iz izvodakoji se redovno ažuriraju od13. maja, kolašinska Opštinaima žiro račune u Crnogorskojkomercijalnoj i Atlasbanci i oba su u blokadi. Iztih dokumenata, međutimne može se vidjeti ukupaniznos blokade.Dok je žiro račun kod Crnogorskekomercijalne bankeu blokadi od 2011, novinaje i da je žiro račun kod Atlasbanke, koji je imenovan kao„namjenski za kredit od organizacije„Help“ u istomstanju. Prema podacimaCentralne banke, računOpštine Kolašin kojeg nemana evidenciji centralnog registrablokiran je 1.454 danana iznos od 832,389 eura.

Bonus video: