Barani učili o primjenljivosti nauke u svakodnevnom životu

Ministarka nauke Sanja Vlahović poručila je đacima da nauka omogućava da se postavi “sijaset novih pitanja, koja će vas odvući u neke nove horizonte, u neka nova istraživanja”
0 komentar(a)
Nauka u pokretu, Bar, Foto: Radomir Petrić
Nauka u pokretu, Bar, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 09.06.2014. 15:55h

Gimnazija “Niko Rolović” ugostila je danas IV mini-festival “Nauka u pokretu”, koji je u organizaciji Fondacije za promociju nauke PRONA od petog juna do sada održan u Šavniku, Žabljaku, Pljevljima i Plužinama.

U cilju unaprjeđenja naučne pismenosti mladih u Crnoj Gori, festival je i mladim Baranima pokazao niz eksperimenata, predavanja i video prezentacija koji su ukazivali na primjenljivost nauke u svakodnevnom životu.

Otvarajući festival, ministarka nauke Sanja Vlahović poručila je đacima da nauka daje odgovore na sve nedoumice, a usput omogućava da se postavi “sijaset novih pitanja, koja će vas odvući u neke nove horizonte, u neka nova istraživanja”.

“Nauku u pokretu” je podržala Vladina komisija za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću, a program se realizuje u partnerstvu sa Ministarstvom nauke i Ministarstvom prosvjete.

Bonus video: