Tivat: Uskoro postavljanje novih podzemnih kontejnera

Podzemni kontejneri već su postavljeni u Sremsko-karlovačkoj ulici u centru grada, kod parkinga u Arsenalskoj ulici, kao u Donjoj Lastvi kod plaže Waikiki
117 pregleda 0 komentar(a)
Tivat kontejneri, Foto: Siniša Luković
Tivat kontejneri, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 09.06.2014. 14:24h

Radnici Komunalnog preduzeća narednih dana počeće iskopavanja za postavljanje podzemnih kontejnera na još dvije lokacije u Tivtu.

Po nalogu Direkcije za investije i razvoj Opštine Tivat, nove podzemne posude za komunalni otpad biće postavljene kod zgrade stare Opštine u ulici Luke Tomanovića i na parkingu iza bivše robne kuće u centru grada.

Jedno kontejnersko mjesto ima četiri posude- kontejnera, pojedinačnog kapaciteta 1,1 kubik.

Podzemni kontejneri već su postavljeni u Sremsko-karlovačkoj ulici u centru grada, kod parkinga u Arsenalskoj ulici, kao u Donjoj Lastvi kod plaže Waikiki.

Kontejneri instalirani na ovoj posljednjoj lokaciji međutim, još nisu u funkciji jer splitska firma “Eurotim” koja ih je insporučila, za njih još nije dostavila specijalno crijevo za komprimirani vazduh, a koje je neophodno da bi kamion JKP Tivat mogao da podigne platformu sa kontejnerima iznad nivoa zemlje i isprazni ih.

Stoga kod Waikikija uz nove podzemne, još stoje i stari nadzemni kontejneri što izaziva čuđenje turista i nezadovoljstvo mještana ovog dijela Tivta.

Komunalci su u međuvremenu u Donjoj Lastvi, na obalnom šetalištu blizu hotela "Carubba", iskopali još jednu ruku u koju će narednih dana instalirati četiri podzemna kontejnera za smeće.

Bonus video: