Marković upozorava zbog kašnjenja u projektima

Govoreći o radovima sa mojkovačke strane Bjelasice, predsjednik Vlade je rekao da je obišao radove na putu ka Katunu Žarski i da je nezadovoljan onim što je vidio
84 pregleda 11 komentar(a)
duško marković, Foto: Vlada Crne Gore
duško marković, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 28.08.2018. 16:32h

Predsjednik Vlade Duško Marković obišao je danas nenajavljeno više gradilišta na sjeveru zemlje i izrazio zadovoljstvo projektima koji se razvijaju u skladu sa planom, ali je izrekao ozbiljna upozorenja u vezi sa projektima na kojima je ustanovio kašnjenja i probleme, saopšteno je iz Vlade.

„Ovdje smo na trasi prve i druge dionice puta u Bistrici u vezi sa projektom Đalovića pećine. Ovdje radove izvodi Strabag sa svojim podizvođačima. Imao sam priliku da se uvjerim da radovi dobro idu i da je čitam projekat Đalovića pećine sadržajan i dobro obuhvaćen, i kako sada stvari stoje, iz ove perspektive, vjerujem da ćemo u roku završiti sve započete aktivnosti“, rekao je Marković u Bistrici ba gradilištu novog puta ka Đalovića pećini.

Dodao je da posebno važnim smatra to što se već sada radi na saobraćajnici od Jadranske magistrale do Bistrice, ocijenivši da će tako cijela dionica biti kvalitetna.

„Sa punim zadovoljstvom dijelim utisak o onome što sam zatekao na licu mjesta“, rekao je on.

Govoreći o radovima sa mojkovačke strane Bjelasice, predsjednik Vlade je rekao da je obišao radove na putu ka Katunu Žarski i da je nezadovoljan onim što je vidio.

„Radovi tamo ne idu zadovoljavajućom dinamikom. Postoje ozbiljni problemi koji su izgleda uzrokovani u samim fazama pripreme projekta – u fazama projektovanja, revizije i nadzora“, rekao je Marković, dodajući da će se ovim stanjem posebno pozabaviti.

Što se tiče radova na putu na bjelopoljskoj strani Bjelasice, na putu ka Cmiljači, Marković je izrazio zadovoljstvo viđenim, rekavši da su raspisani tenderi i da su odabrani dobavljači i ugovoreni poslovi za cio projekat – i da na tom projektu dinamika zadovoljava.

Premijer je rekao da je dolazeći u Bistricu svratio i do gradilišta mosta preko Lima koji treba da poveže Sutivan i Njegnjevo, a za koji je kamen-temeljac postavio lično početkom ove godine.

„Nijesam zadovoljan, ovdje ćemo morati da uradimo mnogo više nego što je urađeno do sada. Imaćemo razgovore preko nadležnog ministarstvas i direkcije isa izvođačem i sa odgovornim ljudima u direkciji. Moramo odgovoriti obavezi koju smo preuzeli da građane i đake sa ovog prostora ne dovodimo u neprijatnu situaciju“, kazao je Marković.

Premijer je rekao da će nastaviti da prati dinamiku ovih projekata važnih za Sjeverni region.

„Nećemo odustati od naše namjere da se državni novac troši na kvalitetan i odgovoran način, i da se promjene vide na terenu“, rekao je Marković.

Bonus video: