Abramovićeva luksuzna super-jahta uplovila u Tivat

Ova impresivna super-jahta u Tivat je stigla iz Antiba na Azurnoj obali gdje je “Luna” stacionirana tokom većeg dijela godine
156 pregleda 17 komentar(a)
Ažurirano: 08.06.2014. 11:11h

Luksuzna super-jahta „Luna“ pod zastavom Velike Britanije, uplovila je u Tivat gdje se usidrila na oko milju od centra grada.

Ovaj 115 metara dugi i 18 metara široki brod najveća je tzv. ekspedicijska jahta na svijetu – dizajnirana sa namjerom da se vlasnik njome može upustiti u krsterenja i istraživanja i najudaljenijih djelova svijeta.

Po cijeni većoj od 140 miliona eura, „Luna“ je izgrađena 2010. godine u njemačkom brodogradlištu Lloyd Werft, za ruskog oligarha Romana Abramoviča. Jutros nije bilo moguće pouzdano utvrditi da li je on bio na jahti usidrenoj u Tivatskom zalivu.

Pored svog ostalog lusuza uobičajenog za 100 + miliona eura vrijedne super-jahte, “Luna” ima dvije platforme za slijetanje helikoptera, veliku krmenu palubu na kojoj se nalazi zatvoreni bazen kao i plažni bar, te posebnu platforma za kupanje i sunčanej na samoj krmi, a koja putnicima omogućava lak prlaz moru, bez obzira na impresivne ukupne dimenzije jahte.

Svi prozori na ovom čelično-aluminijumskom brodu napravljeni su od neprobojnog stakla.

U skladu sa svojom “ekspedicijskom” namjenom, “Luna” nosi i čitavu flotu manjih plovila – glisera, brzih RHIB-ova, jedrilica, skutera i drugih plovila i opreme za zabavu na vodi. Pored vlasnika, među poznatim osobama koje su krstarile ovom jahtom je i čuvena američka pop zvijezda Madona.

Ova impresivna super-jahta u Tivat je stigla iz Antiba na Azurnoj obali gdje je “Luna” stacionirana tokom većeg dijela godine, a tamo i njen vlasnik Roman Abramovič posjeduje luksuznu vilu vrijednu skoro 40 miliona eura.

Galerija

Bonus video: