Mještani: Iz NPCG javno priznaju svoje nezakonito djelovanje u NP Lovćen

"Svaka čast na velikodušnosti. Ali mještani su se i za to izborili protestima započetim u maju 2012. godine"
0 komentar(a)
NP Lovćen, Foto: Arhiva "Vijesti"
NP Lovćen, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 07.06.2014. 16:11h

Mještani lovćenskih sela poručili su rukovodstvu Nacionalnih parkova Crne Gore (NPCG), da su svojim pozivom državnim organima Crne Gore, Ministarstvu održivog razvoja i turizma, tužilaštvu i MUP-a, da daju konačnu riječ oko naplate ulaznica u NP Lovćen, samo ono što mještani traže već tri godine.

"Konačno poslije tri godine naših protesta, podnesenih prijava i upućenih poziva nadležnim organima protiv takvog njihovog rada, rukovodioci NPCG javno priznaju svoje nezakonito djelovanje u NP Lovćen. U nedostatku bilo kakvih argumenata slavodobitno konstatuju "NP ne naplaćuje ulaznice mještanima pa čak ni Cetinjanima", navodi se u regovanju mještana lovćenskih sela.

Oni čestitaju rukovdstvu NPCG, što su javnosti poručili da ljudi mogu i bez ulaznica ući u svoju kuću, kućište ili livadu.

Mještani: Iz NPCG javno priznaju svoje nezakonito djelovanje u NP Lovćen >>>

"Svaka čast na velikodušnosti. Ali mještani su se i za to izborili protestima započetim u maju 2012. godine", poručuju mještani.

Oni su još jednom pozvali direktora NPCG Rada Gregovića, da javno pokaže i iznese svoje i rezultate svojih saradnika, na očuvanju, zaštiti i valorizaciji prirodnog, materijalnog i kulturnog bogatstva Lovćena.

"Gospodine Gregoviću, vjerovali smo da vaše godine, stečeno životno i radno iskustvo, neće dozvolite da dezinformišete crnogorsku javnost. To što sa svojim saradnicima svoje kolege u upravnom odboru NPCG, među kojima su i naučno poznata i priznata imena, dezinformacijama dovodite u zabludu i dovodite na donošenje i usvajanje nezakonitih odluka i rješenja koja se tiču NP Lovćen je interna stvar institucije kojom rukovodite", kaže se u saopštenju Odbor mještana mjesnih zajednica Njeguši, Bajice, Bjeloši i Majstori.

Bonus video: