Kvir Montenegro na Split prajdu: Traži se potpuna ravnopravnost

Organizatori Split Pridea navode da su državne institucije direktno odgovorne za položaj osoba koje žive u istospolnim zajednicama
50 pregleda 2 komentar(a)
Split Pride, Foto: LGBT Forum Progres
Split Pride, Foto: LGBT Forum Progres
Ažurirano: 07.06.2014. 12:48h

Predstavnici Crnogorske LGBTIQ Asocijacije "Kvir Montenegro" učestvovaće danas na četvrtoj Povorci ponosa LGBT osoba u Splitu, na poziv kolega iz organizacije "Ripšet" koja je organizator Povorke.

Po završetku povorke učesnicima će se obratiti aktivisti za ljudska prava LGBT osoba iz Hrvatske i regiona, dok će se pozdravnim govorom učesnicima obratiti predsjednik Kvir Montenegra Danijel Kalezić.

Slogan Split Pridea ove godine je "Potpuna ravnopravnost". Ponovljeni slogan prošlogodišnjeg Split Pridea ukazuje na neravnopravan i diskriminišući položaj LGBT osoba u Hrvatskoj.

Učesnici Split Pridea traže potpunu ravnopravnost – jednaku pravnu zaštitu za istospolne porodice koje uživaju raznopolne porodice – pravo na brak i vanbračnu zajednicu i od svojih zahtijeva neće odustati.

Organizatori Split Pridea navode da su državne institucije direktno odgovorne za položaj osoba koje žive u istospolnim zajednicama kao građani i građanke drugog reda u Hrvatskoj i za stvaranje negativnog raspoloženja prema LGBT osobama u društvu.

Bonus video: