Radojević: Neću dozvoliti radnicima CGES ulaz na moje vlasništvo

Radojević ističe da je CGES ekspropriisao 154 metara kvadratna njegove parcele, od ukupno 6.000 kvadrata, a da su dosadašnjim radovima potpuno uništili kompletnu parcelu
67 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 28.08.2018. 12:22h

Mirko Radojević iz Gornjih Brezana u Pivi tvrdi da je Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) najavio da će sjutra, uz asistenciju policije, ući na njegovo imanje radi radova na dalekovodu 400 kv.

"Ulazak radnika CGES-a na parcelu koja je moje vlasništvo neću dozvoliti. Tamo ću biti sa porodicom, prijateljima i mještanima. Braniću svoju imovinu svim rasploživim zakonitim sredstvima. Ovo je samo još jedno u nizu kršenja mojih elementarnih ljudskih i građanskih prava od strane ove energetske kompanije i o svemu sam obavijestio sve crnogorske institucije, međunarodne organizacije i medije", ističe Radojević u saopštenju za javnost.

Prema njegovim riječima parcela na kojoj CGES namjerava da izvodi radove nije obuhvaćena nikakvim aktom eksproprijacije, potpune niti nepotpune, a policijska asistencija u njegovom slučaju je nezakonita i predstavlja "zloupotrebu službenog položaja" onoga ko je istu odobrio.

Prema riječima Radojevića CGES se poziva na Rješenje o privremenoj mjeri, koje je, tvrdi on, suprotno zakonu, donio sudija Osnovnog suda u Niksiću, dok je prethodno Direkcija za nekretnine, područna jedinica Plužine, prema njegovim riječima, donijela nezakonito Rješenje o nepotpunoj eksproprijaciji za put preko njrgove parcele do stubnog mjesta.

"Sva rješenja o nepotpunoj eksproprijaciji u Pivi su ništavna jer, prije svega, ne sadrže rok niti obavezu vraćanja korisnika u prvobitno stanje, što je suština i osnov za nepotpunu eksproprijaciju. U mom slučaju mimo zakona i bez moje saglasnosti i obavještenja izvršena je i prenamjena zemljišta iz šume u put, a nije urađena ni parcelacija ovog dijela zemljišta, već se samo navodi "preko parcele", čime je kompletno rješenje nesprovodivo", tvrdi Radojević.

Ističe da je CGES ekspropriisao 154 metara kvadratna njegove parcele, od ukupno 6.000 kvadrata, a da su dosadašnjim radovima potpuno uništili kompletnu parcelu.

Galerija

Bonus video: