Sindikat zdravstva očekuje isplatu naknada za prevoz

Kako je navela predsjednica Sindikata zdravstva Liljana Krivokapić, radi se o povraćaju novca od marta 2010. godine
67 pregleda 0 komentar(a)
Ljiljana Krivokapić, Foto: Arhiva Vijesti
Ljiljana Krivokapić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 05.06.2014. 12:38h

Sindikati zdravstva očekuju da će se dogovoriti sa Ministarstvom finansija u vezi sa neisplaćenim naknadama za prevoz od 2010.godine, što po osobi iznosi oko 700 do 800 eura.

Predsjednica Sindikata zdravstva pri Savezu sindikata Liljana Krivokapić podsjetila je na odluku Vlade da se svima isplati prevoz.

Kako je navela, radi se o povraćaju novca od marta 2010.godine.

"Upravni odbori zdravstvenih ustavova nijesu donijelu odluku da se ne isplaćuje, i mi imamo pravo za tu nadoknadu", rekla je Krivokapić agenciji MINA.

Ona je navela da je, pojedinačno, u pitanju iznos od oko 700, 800 eura.

"Bilo je to po 20 eura, a samo pojedinci, rijetki koji su stanovali dalje primali su malo više", dodala je Krivokapić.

Ona je kazala da Sindikat pokušava preko Agencije za mirno rješavanje sporova da riješi situaciju.

"Pokušavamo da nađemo dogovor, i očekujemo ovih dana sastanak tim povodom", navela je Krivokapić.

Ona je podsjetila da su oba sindikata zdravstva prije sedam dana podnijela zahtjev Ministarstvu finansija u vezi sa povećanjem zarada.

"Inicirali smo da se sastanemo i počnemo razgovore u vezi sa povećanjem ličnog dohotka, shodno Sporazumu koji smo potpisali na nacionalnom nivou", kazala je Krivokapić.

Za sada, navela je, nije bilo odgovora, ali ga ubrzo očekuju.

Sindikati zdravstva pri Savezu sindikata i Uniji slobodnih sindikata zatražili su od Ministarstva finansija da ispoštuje Sporazum o politici zarada u javnom sektoru i poveća plate zaposlenima u zdravstvu za najmanje pet odsto. Sporazum je potpisan 2011.godine.

Prema preliminarnim podacima MONSTAT-a, bruto domaći prozvod porastao je u prošloj godini za 3,5 odsto u odnosu na 2012.godinu, a Sporazum o politici zarada predvidio je da se u toj situaciji povećaju plate zaposlenima u javnom sektoru, pa samim tim i medicinskom osoblju.

Bonus video: