Akcija TO Tivat: Sugrađanima dijelili sadnice cvijeća

Prema riječima Tamare Petković iz TO Tivat, građanima su poklanjali šest vrsta sadnica a interesovanje je bilo veliko
0 komentar(a)
TO Tivat, Tivat, Foto: Siniša Luković
TO Tivat, Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 05.06.2014. 12:25h

Turistička organizacija Tivat danas je, povodom Međunarodnog dana zaštite životne sredine, ispred svojih prostorija u Njegoševoj ulici u centru grada i ispred turist-biroa u Radovićima sugrađanima dijelila sadnice sezonskog cvijeća.

Prema riječima Tamare Petković iz TO Tivat, građanima su poklanjali šest vrsta sadnica a interesovanje je bilo veliko.

Danas su objavljena i imena dobitnika nagrade „Turistički cvijet", koju TO već tradicionalno priređuje pred početak ljeta kao vid animiranja građana i javnih službi da pred špic sezone doprinesu ljepšem i uređenijem izgledu grada.

U kategoriji najljepše uređenih dvorišta, žiri TO Tivat nagradio je Mirjanu Livaju iz naselja Kava, Zdenku Glavočić sa Župe, te Zvonimira i Tihomira Grabića sa Seljanova. Najljepši balkon ima Živka Radović sa Seljanova, najlepše stablo magnolije raste u dvorištu Đura Biskupovića iz Kalimanja, a najljepšu živu ogradu gaje Petar Slavović iz Krašića te Toni i Nada Matković iz Mažine. Nagrade za hortikuluturnu posebnost i kreativni detalj pripale su Dušanu Krivokapiću iz Lepetana i Ediju Zoričiću iz Tivta.Desanka Matković iz Gradiošnice i Ljubica Kostić iz Gošića dobitnice su nagrade za višegodišnji doprinos hortikulturnom uređenju grada, a Ana Radanović koja stanuje u lamelama, za najljepšu zelenu površinu ispred stambenog i poslovnog prostora.

Dobitnicima će nagrade biti uručene na posebnoj svečanosti koja će se u ponedjeljak 9.juna, održati u hotelu “Aurora” u Kalimanju.

Bonus video: