HAL-ov brod doveo u Kotor 2.000 putnika

Kruzer je stigao iz Dubrovnika, a u Kotoru će se zadržati do 18 sati, nakon čega će isploviti ka Korčuli
0 komentar(a)
kruzer Ventura i kruzer Albatros Kotor, Foto: Ivana Komnenić
kruzer Ventura i kruzer Albatros Kotor, Foto: Ivana Komnenić
Ažurirano: 05.06.2014. 07:40h

Superluksuzni kruzer kompanije Holland America Line (HAL), Noordam, jutros je prvi put ove godine uplovio u Kotor dovezavši 1,96 hiljada putnika i 788 članova posade.

Prema podacima iz Luke Kotor, blizu 300 metara dugačak brod boraviće na sidru, a stigao je iz Dubrovnika posredstvom agencije Adriamar.

U Kotoru će se zadržati do 18 sati, nakon čega će isploviti ka Korčuli.

U avgustu prošle godine vezivanje cijelom dužinom uz operativnu obalu broda Noordam mase 86,27 hiljada bruto tona i sa gazom od skoro osam metara, okarakterisano je kao događaj od velikog značaja za tu luku.

Izuzetno zahtjevno pristajanje, kojim je dokazano da se i taj manevar može izvesti, a da dio broda ne ostaje van obale, izveo je kapetan duge plovidbe iz Kotora, Veljko Zvicer.

U nedjelju stiže još jedan brod iz HAL-ove flote, Nieuw Amsterdam.

U tradiciji dugoj 140 godina, HAL je prepoznat kao lider u kruzingu koji svoje goste vodi na brojne egzotične destinacije širom svijeta.

„Flota od 15 elegantnih HAL-ovih brodova godišnje obavi preko 500 plovidba ka destinacijama na svih sedam kontinenata. Kruzing uključuje popularne i manje poznate luke Kariba, Aljaske, Evrope, Meksika, Južne Amerike, Paname, Australije, Novog Zelanda i Azije, uključujući i jedinstvene ture kroz Amazon i Antarktik“, rekao je izvršni direktor Holland America Group, Stein Kruse.

Kompanija HAL posluje u skladu sa ISO 14001 standardom, vodeći računa o visokim standardima sigurnosti putnika, posade, samog broda i okoline.

Od februara prošle godine kompanija na svojim brodovima sprovodi i filantropski program On Deck for a Cause koji uključuje šest internacionalnih organizacija za liječenje kancera lociranih u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), Kanadi, Australiji, Holandiji, Njemačkoj i Velikoj Britaniji.

Bonus video: