Tivat dobija "Stari grad"?

"Tivat Stari grad imaće u ponudi i stambene jedinice nižeg cjenovnog ranga, namijenjene domaćem crnogorskom tržištu"
166 pregleda 20 komentar(a)
Ažurirano: 04.06.2014. 12:09h

Boka Group planira da na lokalitetu bivšeg poljoprivrednog dobra krene sa izgradnjom starog grada, prvog na Jadranu za poslednjih nekoliko stoljeća, saopšteno je iz te kompanije.

Plan je prezentovan sa sastanku novoizabranog predsjednika Opštine Tivat, Ivana Novosela i izvršnog direktora Boka Group Džona Kenedija.

Pored izgradnje prvog u Crnoj Gori šampionskog golf terena sa 18 rupa, master planom su predviđene i građevinske zone, u okviru kojih će biti izgrađen "Tivat Stari Grad".

Tivat Stari grad imaće u ponudi i stambene jedinice nižeg cjenovnog ranga, namijenjene domaćem crnogorskom tržištu, a sve u cilju stvaranja ravnoteže između onih kojima će to biti primarno prebivalište i onih koji na to gledaju kao na sekundarnu rezidenciju.

Luksuzni butici i restorani biće upotpunjeni sa običnim radnjama, pekarama i mesarama.

Iz Boka Group kažu da su do ovog trenutka bili veoma zadovoljni dinamikom projekta.

U prvoj fazi, biće izvedeni pripremni radovi za izgradnju golf terena sa 18 rupa, šampionskog standarda.

Na jesen će se krenuti sa raščišćavanjem tla i iskopom novog irigacionog jezera, zapremine 100,000 m3.

Saopšteno je da će istovremeno, biti ispunjene sve ekološke obaveze, kao i preostala tehnička pitanja iz urbanističko-tehničkih uslova, u cilju dobijanja građevinske dozvole za sveobuhvatnu gradnju u okviru golf projekta.

"Što se tiče ekonomskih benefita za lokalnu zajednicu, neophodno je istaći značajan doprinos cjelokupnog projekta, u smislu da će biti obezbijeđeno 1.000 novih radnih mjesta, 80 miliona eura od PDV-a i oko 10 miliona eura godišnje za Tivatska ekonomiju, uz ukupnu vrijednost projekta u visini od 450 miliona eura po okončanju projekta. Takođe, sportski sadržaji i kapaciteti, izgrađeni po međunarodnim standardima, imaće značajan doprinos produženju turističke sezone i otvaranju Crne Gore za golf turizam" ističu u Boka Group.

Galerija

Bonus video: