Haos u nekada elitnom naselju Gospoština: Drveni stubovi pali kao domine

Problemi naselja Gospoština su kulminirali proteklih godina kada je započela nekontrolisana gradnja višespratnica
197 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 04.06.2014. 18:03h

Drveni stubovi sa javnom rasvjetom i električnim kablovima, popadali su u nekada elitnom naselju Gospoština iznad hotela “Avala”, nakon što su potpuno strulili.

Nekada elitno naselje, danas je ruglo Budve, koje je nekontrolisanom urbanizacijom pretvoreno u mjesto gdje se ne može stanovati.

Mještani za “Vijesti” pričaju kako su pet metara veliki drveni stubovi, padali jedan za drugim kao domine, nekon što je prvi stub za struju potpuno satrulio, te od preostale težine počeo da vuče ostale za sobom.

"Ne znamo kako niko nije povrijeđen, jer su u pitanju drveni trupci izuzetno teški, koji su padali u dvorišta kuća. Ovo je pravo ogledalo na koji način se nadležni odnose prema ovome dijelu grada, nekada najelitnijem, a danas zaboravljenom", ispričao je jedan od mještana u čije je dvorište palo stablo. Riječ je o ulici koja vodi od nekadašnjeg marketa “Roda” pored ulaza u hotelski kompleks “Avala”, uz brdo, u samom centru grada, na samo 20 metara od Starog grada.

Problemi naselja Gospoština su kulminirali proteklih godina kada je započela nekontrolisana gradnja višespratnica. Osim što u mjestu nema mjesta za parking, i jedina ulica, pored ove u kojoj su popadali stubovi, raskopana je i neuslovna je za prolaza automobilima.

Galerija

Bonus video: