Još jedna godišnjica uspješnog poslovanja

Kako su kazali iz banke, na ovaj način se želi obezbijediti efikasnije zbrinjavanje pacijenata i doprinijeti boljim uslovima u ovoj važnoj ustanovi
514 pregleda 0 komentar(a)
Lovćen banka donacija Institut, Foto: Lovćen banka
Lovćen banka donacija Institut, Foto: Lovćen banka
Ažurirano: 29.08.2018. 07:49h

Lovćen banka obilježila je svoj jubilej, četiri godine rada, donacijom Institutu za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).

Banka je donirala instrumente koji se koriste za minimalno invazivne hirurške procedure kod djece, a kako su kazali, na ovaj način se želi obezbijediti efikasnije zbrinjavanje pacijenata i doprinijeti boljim uslovima u ovoj važnoj ustanovi.

“Povodom obilježavanja četvorodišnjice Lovćen banke, odlučili smo da nastavimo sa praksom doniranja Institutu za bolesti djece KCCG. Iz razgovora sa timom doktora, prepoznali smo potrebu nabavke instrumenata za obavljanje minimalno invazivnih hirurških procedura kod djece. Ovom donacijom Lovćen banka će najmlađim pacijentima omogućiti da kroz teške životne borbe izađu sa što manje ožiljaka“, rekla je direktorica sektora za razvoj Lovćen banke, Jovana Popović, kazavši da će banka i u budućnosti usmjeravati donacije u ovom pravcu.

Dr Sonja Milašinović, direktorica Instituta za bolesti djece KCCG, se u ime te zdravstvene ustanove zahvalila na donaciji.

“Veliko mi je zadovoljstvo što imam priliku da pozdravim i da se zahvalim našim prijateljima zaposlenim u Lovćen banci, koji su nam povodom obilježavanja četvrte godišnjice od svog osnivanja upriličili veoma vrijedan poklon. Naime, dobili smo novčana sredstva za kupovinu kompletnog seta za laparoskopsku minimalno invazivnu hirurgiju pedijatrijskog uzrasta", kazala je Milašinović.

U kompletnom setu, kako je istakla, nalazi se 16 vrlo sofisticiranih laparoskopskih instrumenata čiji prečnik iznosi tri i po milimetra, što predstavlja u svjetskim trendovima najmanje promjere laparoskopskih instrumenata.

"Primjenom ovakvih laparoskopskih instrumenata omogućićemo da naši pacijenti imaju daleko manju tkivnu traumu prilikom operativnih zahvata, da postoperativna bolnost bude manja, da operativni oporavak bude kraći i samim tim da broj bolesničkih posoperativnih dana provedenih kod nas bude kraći. Nabavkom ovih instrumenata naši hirurzi dobijaju mogućnost da primjenom ovako savremenih i sofisticiranih instrumenata pokažu maksimum svojih znanja i svojih veština i da u realnom vremenu prate svjetske trendove po pitanju napretka tehnološkog laparoskopske tehnologije. Našim prijateljima iz Lovćen banke želim uspješan rad i da bilježe još mnogo sretnih i uspješnih jubileja i ne sumnjam da će oni svojom plemenitošću svojom dobrotom, mladošću i ljepotom i dalje biti nama pouzdani partneri da uradimo sve što možemo za dobrobit i unapređenje zdravlja naše djece“, kazala je Milašinović.

Glavni izvršni direktor Lovćen banke, dr Vinko Nikić, kazao je da je da je Lovćen banka, kao relativno mlada banka na našem finansijskom tržištu, proslavila uspješne četiri godine poslovanja.

"Veoma smo ponosni na činjenicu da je u ovom kratkom periodu, Lovćen banka zauzela značajno mjesto u bankarskom sektoru, podržala veliki broj projekata iz svih oblasti i na taj način, prepoznavši kvalitetne biznis ideje, dala šansu da iste zažive u stvarnosti. Svjesni činjenice da svaka kvalitetna biznis ideja mora imati podršku bankarskog sektora, Lovćen banka je prepoznala veliki broj istih i sa posebnim zadovoljstvom danas možemo konstatovati da su mnogi projekti dio nas, poput projekta Aqua parka u Budvi, Luštice, mnogih hotela na crnogorskom primorju od Ulcinja do Igala, projekat hotela Berane na sjeveru i mnogih drugih. Podrškom ovih projekata Lovćen banka je značajno pomogla i ekonomski rast u Crnoj Gori, kao i kreiranje mnogih novih radnih mjesta i na taj način postala kreator makroekonomske stabilnosti u Crnoj Gori", rekao je Nikić.

Ističe da se bez podrške Bankarskog sektora ovi projekti i ideje ne mogu realizovati, a samim tim, kako dodaje, je teško i očekivati pospješivanje daljeg ekonomskog razvoja bez razvoja novih projekata koji će otvarati nova radna mjesta i koji će smanjiti stopu nezaposlenosti u zemlji.

"Na četvrti rođendan svoga postojanja, sa aktivom od cca. 155 miliona, Lovćen banka je postigla rezultate s kojima se ponosimo i postala značajan faktor na ukupnom bankarskom tržištu Crne Gore, kao Institucija kojoj se vjeruje i koja je prepoznata kao banka podrške svim dobrim i perspektivnim biznis idejama, bilo da su nosioci pravna lica ili samostalni preduzetnici", rekao je Nikić.

Nenad Radulović, izvršni direktor za upravljanje rizicima, računovodstvom i finansijama, IT i likvidnošću, kazao je da je Lovćen banka za četiri godine zauzela prepoznatiljivu poziciju na crnogorskom bankarskom tržištu.

"Danas je u Banci preko 15.000 aktivnih računa, privrede i stanovništva, koji su prepoznali Lovćen kao Banku u kojoj će na brz i efikasan način izvršavati transakcije. Banka raspolaže sa izuzetno kvalitetnom mrežom ino korespodentnih banaka, tako da se ino plaćanja u Lovćen banci mogu realitovati u toku jednog dana. Najveće bogatstvo koje je Lovćen banka ostvarila u ove 4 godine, jeste zasluženo povjerenje crnogorskih građana koji su položili u banku preko 120 miliona depozita. To za nas predstavjla dodatnu odgovornost, da sve naše proizvode i usluge proširujemo i poboljšavamo kvalitet u službi građana", rekao je Radulović.

Draško Trninić, izvršni direktor za Retail sa mrežom filijala i ekspozitura, kazao je da Lovćen banka, u sastavu koje posluje deset poslovnih jedinica, u ovoj godini planira otvaranje dvije nove poslovne jedinice i to u Tivtu i Podgorici na Starom aerodromu. U planu za iduću godinu je, kako je rekao, i širenje na sjever Crne Gore.

"Lovćen banka će nastaviti kontinuitet prepoznavnja potreba svojih klijenata širenjem game proizvoda. Dva proizvoda koja su obilježila predhodni period su stambeni kredit sa grejs periodom od godinu dana kao jedinstven na tržištu sa izuzetno povoljnom fiksnom kamatnom stopom, vec od 3.75%. Kao i gotovinski kredit - preskoči ratu koji je omogućio klijentima da svaki drugi mjesec plaćaju svoje obaveze, a da im jedan mjesec ostane za ličnu potrošnju. Lovćen banka kao socijalno odgovoran subjekt je uzeo aktivno učešće u projektu 1000+ gdje ima značajan broj aplikacija klijenata. Budući period će obilježiti novi koncept kontakta sa klijentima kako prostorno inovativan tako i sa novim kanalima distribucija na čemu se aktivno radi sa kolegama iz sektora razvoja", kazao je Trninić.

Direktorica Sektora za razvoj, Jovana Popović, kazala je da se u Crnoj Gori se sve više ljudi okreće privatnom biznisu, proizvodnim djelatnostima - poljoprivredi i turizmu.

"Takođe, učešće porodičnog biznisa je u stalnom porastu. U inicijalnoj fazi je i biznis sa alternativnim izvorima energije, uz prioritetno jaku ekološku odgovornost. Lovćen banka se ciljano kreće ka potencijalima ovih tržišta, jer najbolje poslovne prilike su one koje favorizuju komparativne prednosti zemlje u kojoj živite. U Crnoj Gori su to prirodni i ljudski resursi i tradicija", rekla je Popović.

Kako bi banka mogla da ide naprijed i prati sve tržišne promjene, ona mora imati i obučeni kadar, napominje ona, kazavši da je budućnost Lovćen banke uz mlade i edukovane ljude koji vole svoju zemlju i koji su spremni da vrijedno rade.

"Mi u Lovćen banci smo svjesni da su zaposleni najveći kapital i stoga smo u prethodne 4 godine uz podršku strateškog partnera njemačkog DEG-a, značajno ulagali u obuku zaposlenih i razvoj znanja sa institucijama koje imaju prepoznato iskustvo i rezultate na međunarodnom tržištu. Svjesni da živimo u eri digitalizacije, naši budući projekti će biti zasnovani na primjeni visokotehnoloških rješenja i usmjereni ka stvaranju novih mogućnosti. Vjerujemo da ćemo aktivnim i kontinuiranim akcijama na uvođenju najsavremenijih bankarskih servisa pokazati da smo u potpunosti posvećeni svojim klijentima. Jedan od takvih primjera je i projekat sa 50 novih bankomata širom Crne Gore u saradnji sa partnerom Paytenom. Ovo je projekat koji već bilježi pozitivne efekte, jer značajno doprinosi jačanju infrastrukture i odnosa sa klijentima", rekla je Popović.

U pripremi je, kako dodaje, i novi projekat mobilnog bankarstva čime će Lovćen banka proširiti paletu proizvoda zasnovanih na novim tehnologijama.

"Razvojem novih proizvoda doprinosimo građenju dugoročnih odnosa sa klijentima koji u nama vide partnera koji prepoznaje njihove potrebe, kako kroz kreditiranje njihovih projekata tako i kroz pomoć u svakodnevnim aktivnostima", zaključila je Popović.