Džomić: Zašto Konjević krije mjesto rođenja

"izvanji ministar Konjević umjesto o aktima Agencije za nacionalnu bezbjednost Crne Gore radije pričao o moralu i pretenzijama"
96 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.06.2014. 11:45h

"Iz dana u dan sve više žalim izvanjeg ministra unutrašnjih poslova Crne Gore Raška Konjevića. Ovog puta je upao u novu ličnu i profesionalnu provaliju, jer je, prema mojim saznanjima, morao da potpiše izjavu Ranka Krivokapiću kao svoju. Inače, riječ je o staroj metodi Ranka Krivokapića da ispred sebe istura svoje golobrade poslušnike. Juče Mirka Stanića, danas Raška Konjevića", navodi se u reagovanju protojereja-stavrofora Velibora Džomića na komentar Konjevića da je o njemu sve rekao pokojni pisac Dobrica Ćosić.

"Pokojni Dobrica Ćosić, jedan od najvećih srpskih pisaca, za g-dina Džomića je u nedavno objavljenom intervjuu rekao: “Čovjek niskog morala i velikih pretenzija”. Saglasni smo sa jednim od najvećih srpskih pisaca", naveo je Konjević.

"Ovo je slika MUP-a Crne Gore koji kadrovi SDP-a žele da od organa uprave pretvore u partijsku kasapnicu, a sve uz priču o evropskom putu, vladavini prava, pravnoj državi, efikasnoj upravi i ljudskim pravima"

"Ali sam dužan da konstatujem da je Konjević, umjesto priče o nacionalnoj bezbjednosti Crne Gore i o tome kako ja navodno ugrožavam nacionalnu bezbjednost, počeo da priča priču o moralu. To znači da neistinite i ničim dokazane optužbe, i to više puta ponovljene od strane Konjevića i njegovog prethodnika tokom prethodnih godina, o mom navodnom ugrožavanju nacionalne bezbjednosti Crne Gore za Konjevića predstavljaju prošlost i stvar koju ne može da dokaže. Na tome mu zahvaljujem sa molbom da moju zahvalnost prenese i autoru njegove izjave o moralu", navodi se u reagovanju Džomića.

Prema njegovim riječima, "ovo je slika MUP-a Crne Gore koji kadrovi SDP-a žele da od organa uprave pretvore u partijsku kasapnicu, a sve uz priču o evropskom putu, vladavini prava, pravnoj državi, efikasnoj upravi i ljudskim pravima".

"Slika i prilika zakonitosti i efikasnosti MUP-a se, osim u presudama Upravnog suda, vidi i po tom što bi sad, i to nakon što peti put poništeno rešenje MUP-a, izvanji ministar Konjević umjesto o aktima Agencije za nacionalnu bezbjednost Crne Gore radije pričao o moralu i pretenzijama. Umjesto da vodimo raspravu o nezakonitim rešenjima MUP-a i kršenju ljudskih prava pod njegovim rukovodstvom Konjević bi da zamajava javnost o, kako on ponosno tvrdi, velikom srpskom piscu Dobricu Ćosiću i njegovim knjigama", kazao je Džomić, dodajući da nema ništa protiv toga, te da tu raspravu sa Konjevićem može da vodi kada ne bude ministar u Vladi Crne Gore i kada ne bude na grbači poreskih obveznika.

"Naravno, i kada steknem saznanje da je Konjević pročitao bar jednu Ćosićevu knjigu. Do tada Konjević, zajedno sa svojim šefom, treba javnosti da odgovori na sljedeća pitanja: gdje je rođen? Zašto krije mjesto rođenja? Zašto se stidi mjesta rođenja? Kada je i kako je došao u Crnu Goru? Koje godine i po kom osnovu je stekao državljanstvo Crne Gore? Čije je državljanstvo imao prije državljanstva Crne Gore? Ko mu je omogućio da dobije državljanstvo Crne Gore? Zašto krije da je u Crnu Goru došao kao izbjeglica i strani državljanin? Zašto krije da je jedan od najbogatijih izbjeglica u Crnoj Gori? Zašto je jedini ministar u Vladi i jedini potpredsjednik SDP koji na zvaničnim sajtovima nije objavio mjesto rođenja? Zašto krši zakonske propise? Do kada će da krši zakonske propise? Kad će da počne da se ponaša u skladu sa međunarodnim konvencijama o ljudskim pravima, Ustavom i zakonima Crne Gore", pitao je Džomić.

On je dodao da mu je milo što se Konjević poziva na Ćosića i što ga u svemu podržava sa pozicije ministra i potpredsjednika SDP, "ali je to trebalo ranije da saopšti članovima i biračima njegove partije".

"Kad vidim kako doživljava Ćosića onda zaključujem da nisu bez osnova svjedočenja Konjevićevih školskih drugova da je tokom ratnih devedesetih čak i u školu išao u maskirnoj uniformi što, takođe, krije od javnosti baš kao što i njegov šef krije da je kao rezervista JNA sa sve papovkom u ruci na vojnom dajcu 1991. godine hrabro stigao u odbranu zapadne granice Velike Srbije, tj. na Baniju i Kordun. Zato me i ne čudi što se danas pozivaju na političko-književni testament Dobrice Ćosića", navodi se u reagovanju Džomića.

Galerija

Bonus video: