Nikšićanina ujedali psi dok je ležao bez svijesti na ulici

"Samo mi je jedan pritrčao sa lijeve strane i ujeo me za koljeno. Tada mi se okrenuo upravljač i sjećam se da sam poletio pravo na glavu preko bicikla"
112 pregleda 44 komentar(a)
Ažurirano: 02.06.2014. 18:28h

Povrede glave, prelom lopatice i dva rebra, iščašenje ramena i ugrizi na više mjesta po tijelu. To je epilog napada razjarenih pasa lutalica koji su nasrnuli na Nikšićanina Petra Jovanovića (57).

Sve se kaže desilo prošle sedmice, usred bijela dana, dok je kroz Kličevo vozio bicikl.

"Često sa drugovima vozim bicikl i tog dana sam se vraćao kući preko Pandurice i Carevog mosta. Bez ikakvog glasa, bez laveža, ništa, samo mi je jedan pritrčao sa lijeve strane i ujeo me za koljeno. Tada mi se okrenuo upravljač i sjećam se da sam poletio pravo na glavu preko bicikla. Poslije se sjećam da su me ujela dva veća psa, bio je jedan žuto-bijeli, kao da je lovački, i jednog se sjećam da je lajao iz daljine. Tu sam izgubio svijest", priča Jovanović i dodaje kako mu je potom pomoć ukazao jedan od prolaznika.

Nakon toga došao je njegov mlađi brat koji ga je povezao u bolnicu gdje su mu konstatovani prelomi i povrede glave.

"Taj udar u glavu prilikom pada bio je toliko jak da sam i nekih dvadesetak minuta bio potpuno oslijepio na lijevo oko. Sad se vid vratio, ali i dalje ne vidim čisto", objašnjava Petar.

Inače, sa problemom pasa lutalica Nikšićani se svakodnevno suočavaju. Često se mogu vidjeti kako u čoporima šetaju i samim centrom. Sve su učestalija i masovna trovanja pasa o čemu su "Vijesti" u više navrata i pisale.

Sekretar sekretarijata za komunalne poslove u Opštini Nikšić Slavica Zindović, kazala je da je budžetom za ovu godinu opredijeljeno oko 50.000 eura za izgradnju azila za pse.

Ipak, rokove nije mogla precizirati jer će to zavisiti od odabira lokacije koja se još traži.

"Mi smo od početka godine krenuli u pronalaženje adekvatne lokacije i zasad su kolege identfikovale tri potencijalne. Pri tom smo obilazili i azile u Tivtu i Kotoru kako bismo se upoznali sa potrebnim pojedinostima. U ovom trenutku ne znamo kada ćemo tačno krenuti sa realizacijom, ali očekujemo da to bude u nekom najskorijem vremenu, a svakako je predviđeno da se ti radovi započnu o okviru 2014. godine", objasnila je Zindović.

I Petar očekuje da se pitanje pasa lutalica što hitnije riješi.

"Pasa ima svuda po gradu. U centru se uveče skupljaju oko brze hrane. Ima ih na šetalištima, znam da su tu i jednu djevojku ujeli za nogu. Zato bi trebalo nešto rješavati i sklanjati ih sa ovih javnih mjesta“, zaključio je Jovanović.

Galerija

Bonus video: