Promjene u pojedinim osnovnim školama

Za direktorku OŠ “18. oktobar” na Bioču izabrana je Svetlana Milović, za v. d. direktora OŠ “Oktoih” imenovana je Mirjana Radulović, jer se dugogodišnji direktor Vukić Konjević nedavno penzionisao
1032 pregleda 8 komentar(a)
Milica Stanković, Foto: Luka Zeković
Milica Stanković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 28.08.2018. 18:15h

Iako neće biti drastičnih izmjena, nova školska godina će u nekim školama najvjerovatnije početi sa novim rukovodnim kadrom.

Nadzornica u Zavodu za školstvo Nataša Vlahović i aktuelni vršilac dužnosti direktora Milica Stanković kandidati su za rukovodioca OŠ “Štampar Makarije”, ali je, prema nezvaničnim informacijama “VIjesti”, direktorskoj fotelji bliža Vlahovićeva.

Za direktorku OŠ “18. oktobar” na Bioču izabrana je Svetlana Milović. Konkurs za direktora je raspisivan dva puta, a Milovićeva je do izbora bila učiteljica ove ustanove.

Za v. d. direktora OŠ “Oktoih” imenovana je Mirjana Radulović, do sada profesor u Ekonomskoj školi “Mirko Vešović”. Dugogodišnji direktor Vukić Konjević nedavno se penzionisao.

Komisija Ministarstva prosvjete će do kraja sedmice intervjuisati kandidatkinje za podgoričku školu “Štampar Makarije” i cijeniti planove razvoja škole, a intervjuima će, navodno, prisustvovati i ministar Damir Šehović. On, tvrde naši izvori, nimalo nije zadovoljan situacijom u kojoj se jedna od najvećih podgoričkih škola našla.

Međutim, izvori “Vijesti” iz škole ocjenjuju da Stankovićeva, koja je proljetos imala prilično problema sa kolektivom ustanove, neće bez borbe prepustiti fotelju. Ona juče nije odgovarala na pozive i SMS-ove “Vijesti”.

“Konkurs za izbor direktora ove ustanove je završen i procedura je u toku. V. d. direktora ove škole je u mandatu do 21. septembra, do kada će biti donijeta odluka po konkursu”, saopštili su iz Ministarstva.

Protiv v. d. direktorke škole “Štampar Makarije” su u aprilu i maju podnesene najmanje dvije krivične prijave. Obje je podnijela nastavnica Mirjana Vidaković koja je krajem aprila otpuštena jer je navodno neovlašćeno iznijela školski kompjuter na popravku. Vidakovićeva je Stankovićevu i školu tužila i podgoričkom Osnovnom sudu.

“VIjesti” su ranije objavile da je Stankovićeva tokom svog mandata manipulisala i đacima. Nagovarala je polumaturante da upravi škole, odnosno njoj, prijavljuju nastavnice hemije i informatike Zemiru Mehmedović i Mirjanu Vidaković.

Roditelji nezadovoljni smjenom za sedmogodišnjake

Savjet roditelja učenika drugog razreda OŠ “Štampar Makarije” zatražio je od ministra prosvjete Damira Šehovića da utiče na upravu škole kako bi sedmogodišnjaci bili raspoređeni u primjereniju školsku smjenu od one koja je sada određena – od 14.30 do 18 časova.

Roditelji u otvorenom pismu ministru naglašavaju da problem u razgovoru sa upravom škole, odnosno sa v. d. Stankovićevom, do sada nijesu uspjeli da riješe:“... Mislite li da većina roditelja sa oskudnim primanjima može priuštiti boravak djece u privatnim ustanovama kao alternativu ostavljanju djeteta samog u stanu? Zapita li se iko od ljudi koji na nacionalnom nivou razrađuju strategiju obrazovanja i vaspitanja da li je ovakav pristup porodici, kao bazičnom elementu društva, zdrav...”

Bonus video: