Pljevlja: U gradskom parku ubijen labud, mole se građani za pomoć u istrazi

Milorad Mitrović ne može da shvati kome su smetali labudovi na jezeru koji su bili ukras i imidž grada
211 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.06.2014. 18:04h

Nepoznata osoba ili više njih ubile su u noći između subote i nedjelje jednog od labudova koji su bili ukras jezera u gradskom parku Vodice u Pljevljima.

Labud je probijen kopljem nakon što su ga najvjerovatnije blizu ograde, kojom je ograđeno jezero namamili vandali.

Mrtvog labuda pronašla su djeca koja su u ranim jutarnjim satima krenula sa roditeljima u šetnju.

Vijest da je nepoznata osoba ili osobe ubile labuda u Gradskom parku Vodenice šokirala je Pljevljake, koji nemaju riječi kako da objasne ovo divljačko ponašanje.

Predsjednik NVO Breznica Milorad Mitrović ne može da shvati kome su smetali labudovi na jezeru koje su građani hranili, posmatrali, fotografisali i koji su bili ukras i imidž grada.

Nakon ubistva labuda mnogi građani smatraju da bi “Gradsko zelenilo” trebalo da pojača obezbeđenje parka, dok bi policija trebalo do detalja da istraži slučaj kao i povod za ovakvo divljačko iživljavanje nad nedužnom životinjom.

“Pozivamo građane koji imaju bilo koju informaciju o ovom događaju i eventualnom počiniocu da policiji daju informacije i da ne ignorišu ovakve slučajeve, jer je to građanska dužnost i moralna obaveza da prijave svaki zločin i nasilje. Poslije ovakvog incidenta svi bi trebalo da se zapitamo kuda mi to kao društvo idemo i da li nas ovakvi slučajevi mogu ostavljati ravnodušnim, ili moramo svi učiniti napor i uraditi sve da se ovakve stvari nikada ne ponove.

Pred ovakvim slučajevima ne smijemo zatvarati oči i ignorisati ovakve pojave, jer je za sam način ubistava ovog labuda zaista svaki komentar suvišan. Poslije ovakvog incidenta svi bi trebalo da se zapitamo kuda mi to kao društvo idemo i da li nas ovakvi slučajevi mogu ostavljati ravnodušnim, ili moramo svi učiniti napor i uraditi sve da se ovakve stvari nikada ne ponove”, rekao je Mitrović.

Galerija

Bonus video: