Herceg Novi: Bivša Titova rezidencija od ponedjeljka otvorena za posjetioce

Ugostila je između ostalog i mnoge svjetske državnike, ali i ličnosti iz javnog života
436 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 01.06.2014. 12:40h

Vila Galeb nekadašnja rezidencija Josipa Broza Tita doživotnog predsjednika SFRJ od sjutra će biti otovrena za posjetioce i za turistički obilazak objekta.

"Odluku smo donijeli shvatajući značaj samog objekta, ali i interesovanje koje godinama iskazuju ne samo gosti Instituta Igalo, već idrugi turisti, kao i sami građani Herceg-Novog i okoline", saopšteno je iz marketinga Instituta Dr Simo Milošević u čijem sastavu vila radi od kraja osamdesetih godina prošlog vijeka.

Za posjetioce je osposobljen samo jedan dio vile. Posjetioci će moći da vide prostore u kojima je Tito sa saradnicima i gostima održavao sastanke, gledao filmove, zatim jedan od apartmana u kojima su boravili njegovi bliski saradnici, kao i njegov i apartman njegove supruge Jovanke, koji su ujedno i najekskluzivniji dio Titove vile.

Vila Galeb poznatija kao Titova vila u Igalu je zgrađena 1978. godine kao rezidencija bivšeg predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita.

Zbog prirodnih i klimatskih uslova, blizine Instituta Dr. Simo Milošević I izvandrednih medicinskih I terapijskih usluga,Tito je nekoliko puta boravio u njoj.

Ugostila je između ostalog i mnoge svjetske državnike, ali i ličnosti iz javnog života.

Vila Galeb projektovana je za izuzetno komforman boravak 30-tak gostiju uz mogućnost korišćenja medicinskih i usluga rehabilitacije.

U oko 5.600 metara kvadratnih stambenog prostora, smješteno je nekoliko apartmana, restoran, bar, sala za odmor, radni kabinet koji je nekada koristio Tito, kuhinja,…

Poseban dio predstavljaju terapijski sadržaji. U Vili se nalazi bazen sa mineralnom vodom, blatne I biserne kade, dio za hidro, elektro I kinezi terapiju I trim sala.

Vrt oko vile je bio jedan od najljepših i najvrijednijih vrtova na crnogorskoj obali, ali je zbog neodržavanja proteklih godina prilično propao.

Ukoliko se pokaže da je interesovanje posjetilaca veliko, Institut Igalo planira da za narednu sezonu obogati sadržaj turističke ture razgledanja vile.

Za početak su predviđeni termini za obilaske ponedjeljkom, srijedom i petkom u 18 časova. Ulaznice s konzumacijom (sok, voda ili kafa), koštaće 3 eura.

Galerija

Bonus video: