Stan u Budvi se još vodi na Arkana

Na spiskovima nekretnina bivšeg vođe paravojne formacije, koje prave mediji, ne pominje se stan u kome je godinama ljetovao
412 pregleda 57 komentar(a)
Željko Ražnatović Arkan (novine), Foto: Vuk Lajović
Željko Ražnatović Arkan (novine), Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 01.06.2014. 14:01h

Dok ostavinski postupak, ni nakon pune decenije i po, još nije okončan, a dvije supruge i devetero djece čekaju na milionski vrijednu imovinu, malo ko zna da se na nekadašnjeg vođu Srpske dobrovoljačke garde, nekrunisanog kralja balkanskog podzemlja 90- tih, optuženog za ratne zločine, Željka Ražnatovića Arkana, i dalje u katastarskoj evidenciji budvanske Uprave za nekretnine vodi stan u Bečićima.

Na ubijenog supruga sprske estradne zvijezde Svetlane Cece Ražnatović upisano je vlasništvo na stanu od 72 kvadrata u zgradama u Ulici Sremskog fronta, u naselju Ivanovići naspram hotela “Splendid”, koji je Arkan kupio davne 1986.

Srpski mediji uveliko spekulišu o njegovoj imovini, čak i o postojanju dva nikad otvorena “misteriozna sefa”, u koje je navodno Arkan, koji je brutalno likvidiran u hotelu elitnog beogradskog hotela “Interkontinental, 15. januara 2000. godine, sakrio izvjesno blago. Ipak, dok se nabraja šta je sve ostavio kojoj od supruga, ni na jednom od spiskova nekretnina koje je Arkan imao u vlasništvu ne pominje se stan, u koji je godinama dolazio na odmor.

Arkan je stan kupio nakon što je OUR “Bečićka plaža” odlučio da treći blok iz kompleksa zgrada koje je gradio za svoje radnike, zbog nedostatka finansija, ponudi na prodaju. I dok su u dvjema zgradama stanove dobili radnici, u zgradi gdje se nalazi Arkanov stan nekretnine su mogli svi da kupe, po tada astronomskim cijenama od hiljadu maraka po kvadratu.

Nakon ubistva, stan je godinama koristila njegova supruga Ceca, i, kako je “Vijestima” rečeno, svakoga ljeta su u njemu boravili članovi uže pjevačicine porodice. Naravno, kada gostuje na primorju i Ceca, kako kažu komšije, dolazi u stan.

Prema riječima komšija iz bečićkog naselja, Arkan, kao i njegova porodica koja je dolazila na ljetovanje, bili su za primjer, jer kako ističu, bio je od onih kojima “ništa nije smetalo”

Nakon ubistva, stan je godinama koristila njegova supruga Ceca, i, kako je “Vijestima” rečeno, svakoga ljeta su u njemu boravili članovi uže pjevačicine porodice. Naravno, kada gostuje na primorju i Ceca, kako kažu komšije, dolazi u stan

Željko Ražnatović Arkan je u vrijeme građanskog rata 90-ih na prostorima bivše Jugoslavije, čiji je bio aktivni učesnik, držao i monopol na unosnim biznisima, švercu cigareta, nafte, na kojima je ostvarivao milionske profite.

Bonus video: