Humani par pomogao malom poligloti sa Konika

Bračni par je obećao da će Mustafovićima pronaći smještaj i pomoći da plaćaju kiriju
92 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 31.05.2014. 19:47h

Sedmočlana porodica dječaka Alena Mustafovića, malog poliglote sa Konika, juče je dobila hranu, sredstva za higijenu, pribor za učenje i frižider.

Riječ je o pomoći humanog bračnog para iz Podgorice, koji je obećao da će se potruditi da Mustafovićima pronađe odgovarajući smještaj i pomogne im da plaćaju kiriju.

“Tek kada sam posjetila Mustafoviće, shvatila sam koliko naše malo njima znači puno”, kazala je humana žena, ne želeći da joj se ime pominje u novinama.

Jedanaestogodišnji Alen i njegova braća i sestre - Hasan, Dejan, Melisa i Sabrija, bili su juče srećni zbog gesta dobročinitelja, a posebno su bili srećni što su dobili pribor za crtanje i pisanje. Njihove roditelje, međutim, i dalje brine to što se moraju iseliti iz trošne kućice do 25. juna, ali su naglasili da vjeruju da još ima humanih ljudi koji će im pomoći.

Mustafovići trenutno žive u kući koja im je dodijeljena na koriščenje, bez struje i vode, u Ulici Aleksandra Puškina, a “Vijesti” su prije dva dana saznale da vlasnik namjerava da je izda u zakup.

Poliglote, a ne idu u školu: Alen i stariji brat Hasan; Foto: Luka Zeković

“Vijesti” su prošle nedjelje objavile priču o jedanaestogodišnjem poligloti sa Konika, rođenom u Italiji, koji govori pet jezika, iako ne ide u školu.

Alen je rođen u Italiji, u Mesini, i odmalena je prinuđen da se snalazi kako bi preživio, a u školu ne idu ni njegovi braća i sestre. Petoro Mustafovića od dokumenata imaju samo matične brojeve iz Italije, a u Crnoj Gori nemaju pravo ni na zdravstvenu pomoć i socijalnu pomoć.

Roditelji su naglasili da su veoma ponosni na djecu, koja već sada govore po više jezika, i nadaju se da će i najmlađi Dejan uspjeti da ih nauči - uz pomoć braće i sestara.

Patike i savjet od fudbalera "Mladosti"

Fudbaler "Mladosti", koji je u Podgoricu došao iz inostranstva, kupio je p rošle nedjelje patike dječaku i posavjetovao ga da nastavi da trenira, nakon što je u “Vijestima” vidio priču o nesvakidašnjem dječaku.

Alen se veoma obradovao što je dobio patike, kaz avši da mu je san da jednog dana zaigra na crnogorskim terenima. On je ranije trenirao fudbal, mnogi tvrde da mu je i jako dobro išlo, ali je bio prinuđen da odustane, jer nije imao novca da plaća članarinu.

Galerija

Bonus video: