Uskoro radovi na Čepurcima: Za zid iza kapela 25 hiljada eura

Stanović je rekao da se u Zagoriču trenutno radi 75 novih grobnica, zid u dužini od 91 metra i nadgradnja postojećeg zida sa sjeverne strane groblja
1 komentar(a)
groblje Čepurci, Foto: Luka Zeković
groblje Čepurci, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 31.05.2014. 18:07h

Izgradnja ogradnog zida iza kapela na groblju Čepurci trebalo bi uskoro da počne.

Direktor JP “Pogrebne usluge” Slobodan Stanović kazao je da će ogradu graditi firma “Montal DSD”, koja je dostavila najbolju ponudu.

“Vrijednost radova je 24.479 eura. Betonska ograda imaće pokretnu metalnu ogradu, koja će omogućavati prilaz kapelama pogrebnih vozila”, pojasnio je Stanović. On je istakao da je nedavno i na groblju u Zagoriču izgrađen odgovarajući prilaz za građane u invalidskim kolicima.

Stanović je rekao da se u Zagoriču trenutno radi 75 novih grobnica, zid u dužini od 91 metra i nadgradnja postojećeg zida sa sjeverne strane groblja. Ogradni zid biće završen tokom naredne nedjelje, a vrijednost radova iznosi 15.272 eura.

Nakon završetka radova, planirano je da se uradi nova vodovodna mreža i postavi šest ili sedam novih livenih česmi. “Pogrebne usluge” su raspisale tender za godišnju nabavku pogrebne opreme, ali taj posao još nije završen, jer prispjele ponude nijesu bile ispravne. “Nakon isteka zakonom predviđenog roka 'Pogrebne usluge' raspisaće novi tender za nabavku pogrebne opreme”, kazao je Stanović.

Bonus video: