Pljevlja: Građani nezadovoljni jer ulična rasvjeta radi po cijeli dan

Iz “Breznice” su javno pozvali nadležne da krenu u rješavanje ovog problema koji proizvodi indirektne i vrlo visoke troškove “zbog nečijeg očiglednog nemara”
65 pregleda 0 komentar(a)
Pljevlja, ulična rasvjeta, Foto: NVO Ekološko društvo Breznica
Pljevlja, ulična rasvjeta, Foto: NVO Ekološko društvo Breznica
Ažurirano: 31.05.2014. 11:24h

Pljevaljska NVO Ekološko društvo “Breznica”saopštila je danas da se potpuno nepotrebno uvećavaju troškovi svih građana Pljevalja time što već mjesecima u mnogim gradskim ulicama i tokom dana gori ulična rasvjeta.

Iz ove NVO ističu da im se tokom proteklog perioda obratio veliki broj građana kako bi se taj probleme energetske neefikasnosti riješio.

“Pokušali smo preko zaposlenih u Elektrodistribuciji i Sekretarijatu za stambeno - komunalne poslove, saobraćaj i vode da ukažemo na problem u namjeri da utičemo da se smanje nepotrebni troškovi koje plaćaju građani, ali se ništa do danas nije promijenilo”, stoji u saopštenju.

Smatrajući da se na ovaj nečin grubo krše prava građana i da se njihov novac nepotrebno troši na ovaj način, iz “Breznice” su javno pozvali nadležne da krenu u rješavanje ovog problema koji proizvodi indirektne i vrlo visoke troškove “zbog nečijeg očiglednog nemara”.

U saopštenju stoji da bi energetska efikasnost morala da predstavlja prioritetnu mjeru u ostvarivanju ciljeva, u prvom redu štednje.

Ako Opština Pljevlja nije u stanju da krene u nabavljanje i postavljanje savremenih tehnoloških rješanja, na primjer postavljanje solarnih panela i štedljivih led sijalica u sistem ulične rasvjete, kao što to rade gradovi u okruženju, onda bar mogu podesiti uređaje da se sistem ulične rasvjete pali u trenutku kada je to zaista i potreba, poručili su na kraju iz ove NVO.

Bonus video: